Històrica processó a mitjanit de la gran custòdia de la Catedral amb el Santíssim

0
63

La Custòdia de la Catedral de València va sortir aquest cap de setmana a la mitjanit del dissabte al diumenge pels carrers del centre de València amb el Santíssim. D’aquesta manera es donava per finalitzada la Vigília Nacional de l’Adoració Nocturna Espanyola (ANE) i l’Adoració Nocturna Femenina Espanyola (ANFE).

Era la primera vegada després 49 anys que la Custòdia de la Catedral de València apareixia pels carrers en una processó amb el Santíssim, sense ser la festa del Corpus Christi. Això no succeïa des de l’últim Congrés Eucarístic Nacional de 1972 a València.

La processó eucarística va donar principi després del res en la Catedral, del Sant Rosario i la celebració de la missa presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares. Així doncs, la Custòdia va ser portada per diaques i sacerdots pels carrers de l’entorn de la Seu.

Precedida de les banderes de les diferents seccions participants de ANE i ANFE, la Custòdia va sortir de la Catedral per la porta romànica als concordes de l’himne nacional, interpretat per una banda de música i acompanyat per l’ovació de diversos milers d’adoradors de València i de la resta d’Espanya. Així mateix, tot el recorregut processional del Santíssim va estar harmonitzat per himnes eucarístics.

D’ara endavant, una vegada recorreguda la plaça de la Verge, el carrer de L’Almodí i arribar a la parròquia de Sant Esteban, la processó va seguir pel carrer dels Venerables fins a la plaça del Bisbe i la Plaça de L’Almoina, tornant a entrar per la porta romànica de la Catedral, als sons de l’himne nacional.

Al final de l’esdeveniment, i ja a l’interior de la Catedral, es va continuar l’adoració al Santíssim, amb el qual el cardenal Cañizares va beneir a tots, i va concloure així la Vigília Nacional de ANE i ANFE.