59 monuments ompliran la comarca del Camp de Morvedre al març de 2022

0
52
Presentación Bocetos Fallas 2022 en Camp de Mo

Diumenge passat 28 de novembre es van donar a conéixer els esbossos dels 59 monuments que ompliran els carrers del Camp de Morvedre el mes vinent de març de 2022. Per segona ocasió, Federació Junta Fallera de Sagunt va organitzar aquest acte per a homenatjar el procés que hi ha darrere de cadascuna de les falles que es plantaran a la comarca, posant èmfasi en els vertaders protagonistes de les nostres festes, els monuments i els artistes.

Amb ell es busca posar en relleu la gran faena que realitzen els artistes fallers convidant-los a participar en l’acte perquè expliquen de primera mà els seus projectes. Com a novetat, l’acte va incloure un homenatge a dos artistes locals, Alfredo Villalba i Alberto Rajadell, amb un repàs a les seues trajectòries professionals per i per a les falles, destacant els grans assoliments aconseguits per tots dos artistes.

L’esdeveniment, celebrat a la Casa de Cultura de Port de Sagunt, va estar presentat pels periodistes Encarna Ramiro i Antonio J. Freixe, i va comptar amb la presència de les falleres majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, Sandra Ordiñaga i Aitana González, acompanyades pel president de Federació, Jaime Gil, el vicepresident general, Pako Giménez i la regidora de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de Sagunt, Asun Moll

A la cita van acudir els representants de les comissions que formen Federació així com fallers de les diferents comissions. Els 59 esbossos van ser projectats dividits en seccions i després d’ells, va haver-hi una explicació de cadascun d’ells per part de la Presidència de cada comissió o, en el seu cas, de l’artista faller que li donarà vida. Com a colofó a l’acte, es va donar a conéixer la imatge oficial per a les Falles de Sagunt 2022, per mitjà del deslliurament del premi al Cartell Anunciador, obra de José Alberto Corresa Gil.