A les portes del veredicte de la UNESCO

0
244

Ens trobem a molt poques hores de conéixer la resolució de la Unesco des d’Etiòpia.
Des de la seu de les Nacions Unides esperem rebre bones notícies en les pròximes hores. Si les Falles finalment són declarades Patrimoni de la Humanitat volem eixir al carrer a celebrar-ho. Per això, convoquem tot el col·lectiu faller a la plantà d’una falla el mateix dia del nomenament oficial, a les 19:00h, als peus de les Torres del Serrans.

Encara no sabem quin serà el veredicte, ni si serà demà, dimecres, o dijous, però Junta Central Fallera prega que estigues a punt per a eixir al carrer, amb brusa i mocador, i portar amb tu tota la il·lusió per plantar al tomb una falla històrica.

Recorda que esperem el vostre suport en les xarxes socials sense oblidar el hashtag #fallesUNESCO.

Com hem arribat fins ací

La redacció de l’expedient de les Falles s’inicia a finals de la primavera de 2011. El text és fruit d’una redacció primigènia seguida de nombroses adaptacions motivades, principalment, per les distintes revisions que té el text.

L’equip de treball va estar compost per una vintena de persones amb una base professional multi disciplinar. La redacció de l’expedient va estar format per un sòlid equip de cinc persones entre els que es trobaven Gil Manuel Hernández (sociòleg i professor d’Antropologia de la Universitat de València), Javier Mozas Hernández (llicenciat en Història i documentalista), José Martínez Tormo (gestor cultural) i Josep Lluís Marín (llicenciat en Filologia Valenciana) davall la coordinació de Jorge Miguel Guarro Monllor (advocat i cap de promoció turística de la Comunitat Valenciana).

L’expedient descriu al llarg dels seus apartats en que consisteix la festa de les Falles així com una enumeració exhaustiva dels elements patrimonials que la composen combinats amb els principis que inspiren la Convenció del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO i que es donen en esta festa. El pots consultar en diversos idiomas ací: http://fallespatrimonicomu.info/candidatura-v/