Agustín i Amaia participen en l’assemblea de la ICCN 2018 del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco

0
645

Algemesí va ser la capital de les nacions unides de la cultura els dies 6, 7, i 8 de setembre. Al voltant de 70 representants de 22 delegacions de tot el món van visitar Algemesí per celebrar la VII Assemblea de la ICCN una entitat que agrupa les ciutats Patrimoni Cultural Immaterial de la #Unesco.

El dijous dia 6, va haver-hi un congrés en el Teatre Municipal i empreses de #Algemesí vam poder exposar els nostres treballs podent-los ensenyar a tots, la nostra meravellosa artesania, elaborada a mà amb molta manyaga i cura.

Vam mostrar dues vitrines representant a dues èpoques diferents, el segle XIX i el segle XVIII.

En la vitrina de l’esquerra vam exposar el segle XIX un clàssic de la nostra cultura valenciana, representat per un amaneixo del racimo cisellat a mà i de perla conreada. Gran varietat de grandàries de perla des d’1,5 mm a 5 mm donant gran riquesa a la peça. La joia de dos cossos i acabat en racimo, el orejal del pendent en forma de palmereta i del joc un collaret d’una aplicació central i 6 comptes de perles. La polsera amb un motiu central i 6 comptes de perles i l’agulla de mantilla tot a joc de l’amaneixo, chapado en or i perla conreada.

Medalló central de nacre fi, incrustat en medalla repujada de la verge dels desemparats, chapada en or.

La peineta de vorell barroc amb ramillete central i garlanda de flors treballada en la tècnica a l’aigua i chapada d’or.

En la vitrina de la dreta hem exposat un amaneixo del segle XVIII model d’un.

La joia de tres cossos acabada en llàgrima de robí fi de 15 x 10. El pendent de tres cossos amb terminal de lagrima. La peculiaritat d’est amaneixo ve que està acabat en un degradi de colors, robí, rosa i cristall. Un amaneixo amb més de 1000 cristalls de **Swarovski. Tot un deliri per als ulls. La gargantilla i la polsera elaborada a baules del joc tot això **rodiado.

El medalló és un escapulari de plata de llei en filigrana. Una joia que es pot emprar tant per a la indumentària masculina com a femenina.

La **peineta de vorell de cullera de motiu floral i embolicat amb una orla de roses treballada en la tècnica del cisellat i repujat i chapada en rodio.

Un plaure haver col·laborat en aquesta exposició per mostrar a les delegacions els nostres productes i d’haver col·laborat en companyia d’altres negocis locals, mostrant la riquesa que hi ha en aquest Nostre Poble ALGEMESÍ.