Alaquàs acoge la reunión Extraordinaria de Juntas Locales

0
571

Han sigut més de 420 persones les que han assistit als Cursos de Jurado

Després de la recepció en el Castell d’Alaquàs per part de l‘Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira Garcia, la Fallera Major d’Alaquàs, Paula Sanchis, i la presidenta de JLF d’Alaquàs, July Roselló, a totes les Juntes Locals assistents se’ls va realitzar una visita guiada al mateix.

Més tard, el sopar va tenir lloc en l’Ateneu Cultural d’Alaquàs i una vegada finalitzada es va realitzar l’assemblea de Juntes Locals en el Saló d’actes de l’Ateneu Cultural.

Va donar inici a la mateixa alcaldessa d’Alaquàs que va agrair a tots l’assistència en un any tan important per a la ciutat: el centenari del nomenament del Castell com a Monument històric Artístic. Després d’aquestes paraules, va ser la Fallera Major de València, Rocío Gil, la que va agrair a totes les juntes locals el treball que realitzen, *engrandeciéndo nostra festa des de Benicarló fins a Elda.

Després va començar l’assemblea, aprovant l’acta anterior i procedint a l’Informe de la Delegació. També es va agrair a la JLF de Carlet cedir el dret a Alaquàs per a celebrar la reunió, es va traslladar l’enhorabona a aquesta junta per l’excel·lent organització de l’Homenatge de les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana el passat mes d’Octubre i es va continuar parlant sobre els següents temes:

 • Torneig “Fallers de Vaqueta”

Enhorabona a la selecció de pilota valenciana de Junta Central Fallera de València per ser els vencedors de l’II Torneig “Fallers de Vaqueta”.

Es va lloar als equips d’Oliva, Xàtiva, Carlet, Sollana, La Pobla de Vallbona la seua participació a un gran nivell i als equips i trinquets de Sueca, Godelleta i Vilamarxant per ser subsedes de la fase classificatòria. I a la Població Torrent i la seua Junta Local Fallera per l’excel·lent acte de presentació del Torneig i l’excel·lent organització de la fase final a la qual el seu equip també va arribar a la final.

Després de diverses ofertes per a ser seu de la tercera edició, es va proposar per part de la Delegació que la seu de la final siga a Sueca. S’aprova per part de tots els assistents.

 • Marató de Truc Regne de València

Es va donar l’enhorabona a la Junta Local de Benetússer per l’organització de la Marató de Truc de la qual va quedar guanyadora. Finalista la parella de Carlet. I els guanyadors del Pernil la parella de Catarroja.

Es va agrair també a les 27 poblacions participants en l’activitat més antiga que es realitza entre totes les Juntes Locals.

Junta Central Fallera, guanyadora del torneig va cedir el dret a Carlet com a finalista per a l’organització de la XXVIII edició. Carlet accepta, i serà l’amfitrió de la pròxima edició.

 • Entrades Exaltacions Falleres Majors de València

A tancament de termini de sol·licitar assistir, han sigut 27 Juntes Locals Falleres les que sol·liciten anar a l’Exaltació de la Fallera Major el divendres 26 de gener i 9 Juntes Locals les que han sol·licitat assistir a l’Exaltació de la Fallera Major Infantil el dissabte 27 . El dimecres 17 de gener es comunicarà per part del Secretari General de JCF les Juntes Locals que assistiran.

 • Peticions per a Jurats de Falles i Activitats

En el cas dels jurats d’Activitats es preguen se sol·liciten 15 dies abans de l’activitat. Sobretot cavalcades del ninot i Exposicions del Ninot que s’acumulen la majoria en les mateixes dates.

 • Jurat de falla

Han sigut més de 420 persones les que han assistit als Cursos de Jurado que enguany s’han realitzat a Benicarló, Riba-roja, Catarroja i Denia. S’Agraeix en nom de tots a aquestes 4 poblacions el treball i implicació per a acollir els cursos.

Durant les dues pròximes setmanes els fallers que van realitzar el curs 2017 rebran un correu electrònic per a conèixer la seua disponibilitat igual que se’ls ha consultat als quals han fet el curs 2018.

La data límit per a sol·licitar Jurats de Falla serà el divendres 2 de febrer a través de secretaria virtual.

Enguany tant els jurats com les Juntes Locals tindran un telèfon de contacte de la delegació ja que ens distribuirem les diferents JJLLFF geogràficament i cada zona tindrà un responsable que estarà de guàrdia davant qualsevol incidència.

Participació Juntes Locals en l’Ofrena de Flores.

La participació de les Juntes Locals en l’Ofrena de Flores serà el 17 de març després de les Cases Regionals, mateix horari que any passat que es va convocar en Sant Agustín a les 23:00 hores.

Es recorda que poden assistir 5 persones (4 representants + Estendard)

Com l’organització la té molt controlada la Junta Local Fallera de Bétera es va proposar que continue amb ella. Es va sol·licitar a les juntes locals que no apuren fins a última hora per a confirmar l’assistència i les dades ja que aqueixos dies anem tots molt embolicats.

Es manarà correu electrònic a totes les Juntes Locals informant de les dates tope.

 • Mostra de  Teatre Faller, Gala dels 1, Concurs de Playbacks “Junst Molem Més”

Ja estan creats els grups de treball per a treballar en açò.

La II Mostra de Teatre se celebrarà a Gandia els dies 20. 21, 22, 27, 28, i 29 d’abril.

La II Gala dels 1 serà en el TAC de Catarroja

L‘II Concurs de Playbacks “Junts Molem Més” serà el *trecer cap de setmana en la sala Canal

 • Balconada de l’Ajuntament per a les *Mascletaes

Deixem clar una vegada més, i les vegades que facen mancada: la balconada del Ajuntament és cosa de l’Ajuntament. Gens té a veure amb JCF

És l’Ajuntament qui designa a qui convida. I des de fa tres anys ja hi ha uns torns creats tant per a les comissions de València ciutat, com per a les Juntes Locals que se segueix d’un any a un altre.

 • Gala Fallera de la Comunitat Valenciana

Amb la finalitat de millorar la ja massiva assistència a la Gala Fallera i davant la possibilitat d’haver de limitar l’assistència a la mateixa es planteja l’opció que organitzar una Gala Fallera amb el mateix format que la que es realitza fins avui però per a Juntes Locals i les seues falles amb a l’assistència la *FMV i la seua Cort d’Honor.

La Gala serà el 16 de febrer a Cullera i està destinada únicament a fallers adults.

Durant aquesta setmana les juntes locals rebran tota la informació sobre aquest tema.

 • Homenatge a les Falleres Majors de 2018 de la Comunitat Valenciana

Han sigut vàries les poblacions que han sol·licitat organitzar l’Homenatge 2018, finalment es va realitzar un sopar en la qual les Juntes Locals sol·licitants van decidir realitzar una única proposta a aquesta reunió sent la de Benicarló.

S’aprova per part de totes les Juntes Locals assistents que siga Benicarló la població que acull l’homenatge a les Falleres Majors de la Comunitat Valenciana 2018

 • Pròxima reunió

Queda pendent on es realitzarà la pròxima Reunió.

 • JVZC6165