Albacete-Marvá triomfa en la Cavalcada del Ninot

0
629

La Cavalcada del Ninot recorre els carrers més cèntrics de la nostra ciutat i les plena de sàtira i humor.

Es va celebrar la trade del dissabte 4 de març. A les 18:00 hores va donar començament, des del carrer de la Paz, amb la desfilada de la Guàrdia Municipal de gala a cavall.

Després vi un espectacle de tabal i dolçaina que antecedia a la nostra Fallera major infantil de València, Clara María Parejo, i a la seua Cort d’Honor. La Unió Musical l’Horta de Sant Marcelí va desfilar prèviament que ho fera Raquel Alario, Fallera Major de València, i la seua Cort d’Honor. Després d’elles, la Unió Musical de Santa Cecília de Castellar-Oliveral, i, finalment, abans de donar pas a les comissions, les falleres majors de les falles participants

L’esforç que les nou comissions participants han realitzat en els seus projectes, es va veure reflectit tant en les temàtiques que van defendre les falles, com en els detalls de la indumentària, en la que es va cuidar fins a l’últim detall.

Estes són les falles que van participar en la cavalcada:

– Falla Quart-Palomar, con el lema “Xe…Quin Regal!”
– Falla Alberique-Héroe Romeu, con el lema “Ací tenim el Circ”
– Falla Alcácer-Yatova, con el lema “Superherois valencians”
– Falla Albacete-Marvá, con el lema “La Cabralgata
– Falla Av. García Lorca-Oltá, con el lema “La gota grossa”
– Falla Dr. Gil y Morte-Dr. Vila Barberá, con el lema “Tots són números”
– Falla Humanista Mariner-Manuel Simó, con el lema “Nuestras locuras más valencianas”
– Falla Santiago Rusiñol-Conde Lumiares, con el lema “La colmena”
– Falla Archiduque Carlos-Chiva, con el lema “Quin cacau”

Com ja va ocórrer en 2016, la desfilada va acompanyar i va anunciar l’arribada a la Plaça de l’Ajuntament de la primera peça de la Plantà, d’esta manera, després de la desfilada de les falles participants, va arribar a la Plaça de l’Ajuntament la primera peça de “Valencia Ca La Trava”, una sàtira humoristica dels obstacles amb què s’ha enfrontat la ciutat de València durant dècades amb referències a ” tot allò que es va projectar i mai es va executar a causa de les diferents i nombroses traves, i que ara es recupera, es “espolsa”, es plantarà i es cremarà.

Premis Cavalcada Ninot 2017

Fotografías: Armando Romero y Josep V. Zaragoza