Aldaia, bressol del margalló

0
292

Diumenge passat 18 de desembre, el Museu del Margalló d’Aldaia, va acollir la primera jornada cultural organitzada per la Junta Comarcal Fallera de l’Horta Sud (JCFHS).

Fomentar i recolzar el patrimoni cultural de les poblacions que formen la Comarca de l’Horta Sud, és un dels objectius d’aquesta nova JCFHS.

A aquest esdeveniment van acudir l’Alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, la Regidor de Cultura, Empar Folgado i la Regidor Mª José Carcelén. Es va comptar amb la presència de les Juntes Locals d’Aldaia, Alaquàs, Benetússer, Catarroja, Massanassa, Manises, Picanya i Sedaví. A més de la directiva de la Junta Comarcal.

Els mestres palmiteros, van obrir les portes del museu, per a mostrar als assistents l’art de fer margallons. Un treball completament artesanal, amb molts anys de trajectòria i que lluiten dia a dia perquè aquest art no caiga en desús.

La jornada va finalitzar amb un esmorzar, on Falleres Majors, Corts d’Honor i directius de les Juntes Locals, van festejar la proximitat de les festes nadalenques.