Amb la baixada de la imatge del Santíssim Crist del Salvador comencen els actes en honor al patró del Cabanyal

0
235

Amb la baixada dijous passat de la imatge del Crist del Salvador de la capella que presideix a l’Església de La nostra Senyora dels Àngels, s’inicien les celebracions en honor al patró del Cabanyal.

El dissabte 2 de novembre començarà el novenari. Aqueix dia la Solemne Missa de la novena i el cant dels Gojos comptarà amb l’actuació del tenor David Montolío Torán per a obrir un cicle que s’oferirà durant tota la setmana.

La Germanor del Santíssim Crist del Salvador, en col·laboració amb els clavaris del Crist, han confeccionat un programa d’actes que es desenvoluparà durant tota la setmana i on s’inclou com a novetat el lliurament de la Beca Escolar Santíssim Crist del Salvador.

L’objectiu d’aquesta beca per part de la Germanor és manifestar el seu compromís social amb els col·lectius més desfavorits del Marítim. La idea va sorgir d’un grup de confrares en finalitzar les celebracions de les festes en honor al Santíssim Crist l’any passat. Des de llavors, s’ha estudiat les necessitats dels diferents col·lectius escolars del barri per a finalment, decidir destinar aquesta I Beca Escolar Santíssim Crist del Salvador al col·legi públic Els Arenes.

L’acte de lliurament de la beca, la fi de la qual és “ajudar els xiquets del barri que, per diverses raons, necessiten d’ajuda per a aconseguir un futur millor”, tindrà lloc el dijous 7 de novembre a les 20.00 h. en el local social de la Germanor situat al carrer Pedro Maza.

El divendres 8 de novembre, després de la celebració de la novena actuarà a l’Església de La nostra Senyora dels Àngeles el Cor Universitari Sant Yago de València, una agrupació coral sense ànim de lucre fundada en el si del Col·legi Major Santiago Apòstol de la Universitat de València en 1968. En l’actualitat el Cor Sant Yago, dirigit per Sr. Pau De Luis Alba, està compost per prop de quaranta joves coralistes.

Els actes en honor al patró del Cabanyal conclouran el diumenge 10 de novembre amb el volteig general de campanes, la celebració d’una Solemne Missa a les 12.00 h. a la qual seguirà una “mascletà” a càrrec de la Pirotècnia Germans Caballer. Ja en la sessió vespertina a les 18.00 es procedirà a l’exposició de la imatge del Santíssim Crist del Salvador, la Solemne Missa i la processó en la qual els veïns acompanyaran la imatge del patró pels carrers de la feligresia de la Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels.