Finalitzada la XIX Legislatura del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València

0
458

L’Assemblea General Extraordinària del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, convocada en la vesprada del dia 3 de novembre, de forma presencial, en el Saló-Museu de la Ciutat de l’Artista Faller i atesos els protocols sanitaris decretats, ha conclòs.

El Secretari General Ximo Esteve ha obert la sessió amb l’únic punt del dia de finalitzar la XIX Legislatura del Gremi d’Artistes Fallers i avançar les eleccions previstes per a maig al divendres 8 de gener de 2021.

Esteve ha donat el primer torn de paraula al Mestre Major José Ramón Espuig Escrivá (Benifaió, 1957), qui de forma resumida ha desglossat els principals ítems de les dues legislatures que ha presidit: 2013-2017 i 2017-2020. Les directives de Espuig han partit sempre de la premissa de dignificar, promoure i defensar la professió d’artista faller, com també vetlar per l’interès general de la Festa de les Falles. Anys molt intensos on principalment s’ha bregat amb una crisi total del sector, aguditzada per la pandèmia del COVID-19 i la consegüent cancel·lació de les Falles i Fogueres.

Des d’aquest moment la Directiva actual entra en funcions i d’acord amb els Estatuts del Gremi d’Artistes Fallers, queden oberts 30 dies hàbils per a presentar les candidatures a Maestro Major dins del termini i en la forma escaient corresponents. Finalitzat el termini, s’iniciarà la campanya electoral que acabarà en les urnes el 8 de gener.