Amparo Picó acusa a Compromís de voler apropiar-se del festeig floral

0
266

El Grup de Ciutadans (Cs) de l’Ajuntament de València hi ha acusat al tripartit de silenciar l’acord del ple del consistori de setembre de 2016 per a declarar Bé d’Interés Cultural (BIC) la Batalla de Flores i a Compromís de voler apropiar-se d’esta iniciativa per incloure en l’expedient un document de suport a la declaració de BIC.

La regidora Amparo Picó ha manifestat la seua sorpresa davant de la decisió del tripartit: “Fins ara el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, res havia fet per complir l’acord del ple de setembre de 2016 on es va aprovar emprendre les mesures per a declarar BIC la Batalla de Flors”.

Picó va recordar que: “El senyor Fuset ho fa quan nosaltres, des de Ciutadans, preguntem sobre este assumpte. El més curiós és que omet l’acord plenari de setembre i, damunt, el seu grup, el de Compromís, inclou un document de suport. Plana i clarament vol apropiar-se d’una decisió unànime de tots els grups del consistori valencià. Això és jugar brut, i ho diem amb claritat”

La regidora Picó exigix explicacions al tripartit per obviar l’acord. “Volem recordar que vam ser, el Grup Municipal de Ciutadans, els que presentem la moció proposant declarar la Batalla de Flores com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. Vam accedir a la proposta alternativa de declarar-la BIC però estem en contra de que el senyor Fuset distorsione la història a la seua manera”.