Antonio Verdugo, ambaixador de les Falles a França

0
340

El famós artista faller i foguerer Antonio Verdugo Ballester, guardonat amb nombrosos premis al llarg de la seua carrera artística a València, Sagunt, Alacant i Torrent, entre altres localitats, serà l’ambaixador de Sagunt i de les Falles en la localitat francesa de Millau durant la primera setmana de desembre.

Millau és una històrica població d’origen romà que compta amb aproximadament 25.000 habitants i que forma part del Departament d’Aveyron, emplaçat dins de la regió del Pirineu Central.

Agermanada amb la ciutat de Sagunt des de l’any 2006, es van a realitzar del 6 al 8 de desembre una sèrie d’activitats en comú entre les dos localitats, entre les que destaca el regal per part de la localitat valenciana de dos ninots representatius dels símbols de la vila francesa, com són una fada i un pastor i que han sigut realitzats per Antonio Verdugo.

A més, hi haurà un intercanvi cultural amb artistes de la localitat en un dels llocs emblemàtics de Millau com és el Molí Vell, on es realitzarà a més una conferència sobre festes i tradicions d’ambdós localitats i on les Falles tindran gran protagonisme.

Ambdós ninots, realitzats en exclusivitat per a l’ocasió per part d’Antonio Verdugo, estaran exposats permanentment en la Casa de la Cultura de Millau, com a prova de l’agermanament i cordialitat entre la vila francesa i Sagunt i el millor llegat d’unes Festes que travessen fronteres i que prompte seran anomenades Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.