Torrent estableix el protocol de seguretat per a falles

0
628

Els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat estableixen els punts de coordinació perquè els ciutadans i ciutadanes puguen gaudir d’unes falles segures

Un total de 340 efectius de Policia Local de Torrent, juntament amb Policia Nacional i Guàrdia Civil, integraran el dispositiu de seguretat de les Falles de 2018 en la ciutat de Torrent, a més de 26 membres de Protecció Civil i Creu Roja.

Aquestes festes s’esperen massives quant a afluència de públic, atès que Torrent és un gran municipi amb 29 comissions falleres. Una festa consolidada ja com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco, i a més cauen els dies grans en cap de setmana, en aquest cas San José el dilluns.

Així ho ha indicat, el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, al costat dels responsables de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Bombers, després de la reunió de Seguretat Ciutadana celebrada en l’Ajuntament de la ciutat amb motiu de les Falles.

José Antonio Castillejo ha ha valorat “positivament” la cavalcada del ninot de les falles de Torrent i ha ressaltat “l’actitud cívica dels participants sense que s’haja hagut de lamentar cap incident”.

Des de Policia Nacional es posarà especial atenció als actes que congreguen una major afluència de gent, al mateix temps que es compartiran les competències amb Policia Local de Torrent. Per part de Guàrdia Civil, s’establiran els punts de recolze en la perifèria del municipi, establint el primer arc de seguretat del municipi, perquè segons va declarar el seu representant “la major novetat és que no hi haja novetat”. I Policia Local de Torrent, que suma a les seues tasques habituals un operatiu a les nits, “servei d’assistència a les falles” a disposició tant de veïns i veïnes com dels casals fallers.

Els serveis municipals de l’Ajuntament de Torrent, la brigada d’obres i FCC, subministraran el material necessari a tots els fallers i fallers perquè gaudisquen de manera responsable de les festes.

D’aquesta forma, el regidor ha agraït “el treball que fan els diferents cossos de seguretat” perquè les festes josefinas transcórreguen amb normalitat, així com “la col·laboració màxima” que presta amb aqueixa fi “el col·lectiu faller”.