Aprovada la proposta del PP sobre l’IVA reduït del 10% als productes d’indumentària i orfebreria Valenciana

La comissió d'Hisenda ha aprovat la moció del PP perquè l'Ajuntament inste al ministeri d'Hisenda que aplique l'IVA reduït cultural del 10% als productes d'indumentària i orfebreria valenciana. Esperem que aquesta moció siga suportada per tots els partits polítics

0
58
Font: Tony Balanzá

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha informat avui que la comissió d’Hisenda ha aprovat la moció del PP perquè l’Ajuntament inste al ministeri d’Hisenda que aplique l’IVA reduït cultural del 10% als productes d’indumentària i orfebreria valenciana.

Catalá ha valorat “molt positivament” que s’haja aprovat la iniciativa del PP, “perquè aquests sectors tradicionals, tan vinculats amb les Falles i amb les festes valencianes, estan passant per serioses dificultats econòmiques a causa de la pandèmia de Covid i necessiten d’un suport efectiu de les administracions públiques, com seria una reducció de l’IVA al 10%, per a incentivar la seua activitat”.

La portaveu popular ha destacat que “la indumentària com l’orfebreria, a l’igual també com la pirotècnia, són activitats tradicionals basades en la creativitat artística dels professionals que les desenvolupen i són part essencial de la cultura festiva del poble valencià”, Per tot això, “és molt important que s’adopten mesures econòmiques des del govern d’Espanya per a protegir a aquests sectors tradicionals que viuen entorn de la festa dels valencians.

L’objectiu de la Moció del PP aprovada, ha recordat Catalá, “consisteix fonamentalment a donar suport a uns professions tradicionals que estan afectats especialment per la crisi econòmica, en estar unida la seua activitat, ineludiblement, amb les Falles de València, de tal manera que es troben emmarcades dins de la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO”.

Aquesta moció s’aprova després d’anteriors lluites per aconseguir reduccions de l’IVA per a la festa dels Valencians. Per exemple, la rebaixa a l’IVA en la pirotècnia, un sector que enguany ha vist reduïda la seua facturació en un 95%. Malgrat això, PSOE i Podemos es van aliar amb Vox per a rebutjar la proposta que partia de la coalició Compromís i que havia rebut el suport dels grups parlamentaris de PP i Ciutadans.