Aquestes són les normes per a desfilar en l’Ofrena de les Falles 2023

0
513
Imagen de archivo de la Ofrenda de flores a la Virgen de los Desamparados. / VICTOR GUTIÉRREZ (FLICKR)

El Ple de JCF ha aprovat les normes de desfilada de l’ofrena de flors de les Falles 2023. Així com dels lliuraments de premis. Amb l’objectiu de garantir la uniformitat en la desfilada de totes aquelles persones que participen en aquest. A causa de “la complexitat en la seua planificació”, es pretén aconseguir un desenvolupament de l’acte “el més lluït i organitzat possible”.

NORMATIVA PER A DESFILAR EN L’OFRENA 2023

Quant a l’Ofrena 2023, la normativa estableix que les comissions tindran que:

  • Desfilar en files de cinc fallers/eres com a mínim. Quan el nombre d’integrants d’una comissió no siga múltiple de cinc, es formaran tantes files de cinc components com es puga, les necessàries de quatre components per a completar el total de participants. I, en el seu cas, una fila de tres si fora necessari per a completar la distribució total de components de la falla.
  • La distància entre les files serà d’aproximadament de tres metres. Inclosos l’estendard de la comissió, la Senyera i les canastillas de flors que siguen portades. Només s’admetrà l’excepció en la distància que guardaran les falleres majors de la comissió respecte de la resta de components. Aquesta podrà ser aproximadament de cinc metres.
  • No està permès realitzar corredors de rebuda pels components de la comissió a les falleres majors a la seua arribada en la plaça de la Verge. Tampoc en la mateixa plaça o en les eixides establides del recorregut oficial.
  • Tots els fallers i falleres que participen en l’Ofrena hauran de vestir la indumentària tradicional valenciana. Aprovada i contemplada en els articles 64 i 65 del Reglament Faller.
  • L’organització de l’Ofrena garantirà la participació de totes les persones atenent criteris d’igualtat i accessibilitat. Amb la finalitat de continuar fomentant la diversitat i inclusió en la festa de les Falles.