Carmen i Nerea, proclamades Falleres Majors de València 2022

0
484
Carmen Martín y Nerea López proclamadas Falleras Mayores de Valencia 2022- Fuente: Junta Central Fallera

El món faller va viure ahir un dels actes més protocol·laris i solemnes, amb la proclamació de les seves Falleres Majors de València per a l’any 2022: Carmen Martín i Nerea López.

Després d’un sol dia després de rebre la trucada de l’alcalde de València, Joan Ribó, l’Ajuntament de València va obrir les seues portes a les 18.30 hores per a presentar davant tots els valencians i el món faller a les quals representaran les Falles 2022.

Per parelles, les Corts d’Honor van ascendir l’escalinata de la casa dels valencians, a les quals va anar rebent l’alcalde de la ciutat. Entre aplaudiments, i al compàs de la banda municipal, Nerea i Carmen, respectivament, van recórrer els esglaons que les portava a gaudir d’una tarda molt especial i històrica.

Una vegada a dalt, totes han estat rebudes tant per l’Alcalde de València, Joan Ribó i el President de Junta Central Fallera i regidor de festes, Carlos Galiana. Així mateix, a l’acte també van acudir les representants de les festes germanes: les Reines de les Festes de Castelló i les Belleas del Foc de les Fogueres d’Alacant.

Dins de l’hemicicle va arribar el moment de la Proclamació. Joan Ribó es va aixecar i va dir: “Poble valencià, en virtut de les atribucions que em confereix el reglament vigent nomeno i proclamo en nom de la ciutat i en el meu propi, Fallera Major Infantil de València 2022, Nerea López Maestre”. D’ara endavant, va nomenar la Fallera Major de València amb les mateixes paraules emprades anteriorment.

Per primera vegada les falleres majors van dedicar unes paraules als assistents i al món faller, les primeres del seu exercici. En els discursos de Carmen i Nerea, no van faltar les mostres d’agraïment a les components de l’hemicicle i a les seves corresponents falles.

AL FINAL DE L’ESDEVENIMENT:

Després de l’acte protocol·lari els assistents es van desplaçar al Saló de Cristall on les falleres majors van rebre de mans de l’alcalde, Joan Ribó, uns alfabeguers de Xavier Clau. Les fotografies oficials, posarien fi a l’acte de proclamació, i van marcar l’inici de les falles 2022.

Les falleres majors seran exaltades el mes de gener, al Palau de Congressos. Avui les representants acudiran a la inauguració de “Una festa per a tots” on es revelaran els esbossos de la Federació de Falles de la Secció Especial i demà acudiran a la inauguració de l’exposició d’esbossos i maquetes de la secció de plata.

DECLARACIONS DE LES FALLERES MAJORS DE VALÈNCIA 2022:

La Fallera Major de València 2022, Carmen Martín Carbonell, ha dedicat unes paraules d’afecte a la seva comissió, la Falla Poeta Alberola Totana: “Només em queda demanar-vos que torneu a il·lusionar-vos perquè si hi ha un casal on entre tothom, aquest són les falles”.

D’altra banda, Nerea López Maestre, Fallera Major Infantil de València 2022, ha agraït el seu nomenament i ha conclòs el seu discurs així: “Fallers, falleres, hem tornat!! Visca València i visquen els Fallis!”.