Aquests són els Candidats a Mestre Major en les eleccions gremials del 8 de gener de 2021

0
467

Després de la finalització del mandat i Directiva del Mestre Major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València José Ramón Espuig el passat 3 de Novembre, dos són les candidatures a prendre el relleu i iniciar el XX mandat de la institució a partir del 8 de gener de 2021.

Paco Pellicer Brell (València, 1962), agremiat des del 2003, forma part del professorat del Grau Superior de Formació Professional d’Artista Faller i Construcció d’Escenografies, impartint tot just classes d’escenografia. En les directives de José Ramón Espuig ha exercit de Vocal i Vice-Secretari i, darrrerament, mantenidor de la part més protocolària de les festes gremials de l’1 de Maig i del Pi de Nadal.

Llicenciat en Art Dramàtic i arquitecte tècnic, la seua carrera en les falles es desenvolupa junt a Marisa Falcó, amb qui forma “Fet d’Encàrrec” des del 1993, sent Castelló-Sogorb, Na Jordana, Dr. J. J. Dómine i Plaça de l’Àngel les demarcacions més notables de la seua trajectòria. També ha construït decorats per als teatres Principal, Palau de la Música i Micalet entre altres. És membre de l’Associació d’Estudis Fallers.

La principal premisa de Pellicer és una crida a tot i tota aquell i aquella que vulga aportar, sumar i treballar, donant veu a tota sensibilitat i opinió sense excepció, però amb una única intenció com és posar-se mans a l’obra des del minut zero del próxim 8 de gener pel Gremi i col·lectiu d’artistes. Integren el seu equip María José Luna, María Pilar Luna, Manu Martín i Jordi Palanca.

Vicente Julián García Pastor (València, 1975) cursà els seus estudis de Grau Superior d’Artista Faller i Construcció d’Escenografies entre els anys 2015 i 2017. Vinculat desde primer moment als tallers fallers, el passat 2019 plantà les seues primeres falles en solitari per a la comissió de Ciutat de l’Artista Faller, experimentals però apostant per materials tradicionals. També ha obrat carrosses de la Batalla de Flors -Primer Premi Especial B 2018 i Segon Premi Especial A 2019- i la Falla de les Forces Armades 2019.

En quant a la seua formació acadèmica és llicenciat en Disseny de Moda per l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i Màster en Artesania Contemporània. La seua carrera laboral va lligada bona part de la primera dècada dels 2000 a la moda, passarel·la i aparadors junt a Alex Vidal i Sine Die.

Formen l’equip de Vicente Julián Paco Belmar, Xavi Bonilla, Sergio Carrero, Cristian G. Carrasco, José Antonio Marco, Javier Rico i Francisco Tarazona. Marquen les premises de la seua candidatura el canvi generacional, adaptar les estructures del Gremi al segle XXI i la integració i representació de les diverses sensibilitats existents en el col·lectiu, per a adquirir el compromís d’unió front les adversitats.

El actual Mestre Major, José Ramón Espuig, porta set anys intensos de treball en pro de la defensa i promoció dels interessos del Gremi i el col·lectiu. Una labor posada majorment de relleu en aquests mesos arran de la cancel·lació de les Falles i Fogueres i que ha de ser més que agraïda per tots i totes.