Ciutadans exigix anul·lar l’enquesta fallera per ser una ferramenta partidista de Compromís

0
261

La regidora Amparo Picó considera improcedent deixar fora del qüestionari a les falles de quatre poblacions de L’Horta

La regidora de Ciutadans en l’Ajuntament de València Amparo Picó hi ha acusat al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, d’utilitzar al món faller per a conéixer la seua afinitat política o religiosa i, per tant, de ser una ferramenta partidista de Compromís. Picó considera “improcedent incloure eixes qüestions” i ha qualificat l’enquesta de “tendenciosa i feta a la mesura del tripartit”.

A més, Picó, el qual és consellera en el Consell Rector de Junta Central Fallera, ha recordat de que “Fuset va mentir. Va dir que no es preguntava sobre política ni sobre la identitat religiosa i ara sabem que sí s’ha fet”.

“Ja demanem fa uns dies que deixara de fer-se, però ara l’han acabat i només amb l’opinió dels fallers de la ciutat de València, com ha reconegut el representant de l’empresa. O siga, pregunten per si han de romandre en Junta Central Fallera només les falles de la ciutat deixant fora l’opinió dels fallers de quatre poblacions de L’Horta, Quart de Poblet, Burjassot, Mislata i Xirivella, i a eixos fallers no els han preguntat. Potser no tenen dret a opinar?”, ha dit la regidora Picó.

“Ens pareix impresentable preguntar per la seua ideologia política i si és catòlic practicant o no. És inaudit el que s’està produint en el món de les falles des que governa el tripartit. Ixen d’una i es fiquen en una altra. Continue pensant que els diners destinat a l’enquesta podria haver anat, per a ajudes socials o per a altres usos del col·lectiu faller, com fomentar actes humanitaris, que les falles fan i molt al llarg de l’any”, ha manifestat la regidora Amparo Picó.

“És un qüestionari per a conéixer el perfil polític dels fallers per molt que ara diguen que en 1984 es va fer una enquesta sobre la ciutat on es van incloure preguntes sobre la falles. Sí es vol fer una enquesta que siga sobre falles. Li recorde a Fuset que la verdadera enquesta és d’ací a dos anys, en les eleccions”, ha comentat Picó.

Finalment, la regidora de Cs ha tornat a recordar l’ambient de crispació generat en el món de les falles pel regidor. “Han existit diferències entre el món faller i qui presidia la JCF però Fuset vol entrar en el rècord Guinnes”, ha conclòs.