Aquests són els municipis que no celebraran les Falles 2021

0
548

Després de dos anys sense olor a pólvora, les Falles tornaran a celebrar-se pròximament. Així ho aprovava el mes de maig passat la Conselleria de Sanitat. L’entitat ha confirmat en les últimes setmanes que la festa josefina se celebrarà a València de l’1 al 5 de setembre.

No obstant això, no tots els racons de la Comunitat seran tan afortunats de celebrar les Falles 2021. En aquest sentit, 21 municipis de València, Alacant i Castelló ja han declarat que els seus veïns no tindran l’oportunitat de veure monuments plantats ni d’escoltar el fort esclat de la pólvora.

Mentrestant, moltes altres localitats si que celebraran les Falles. De l’1 al 5 de setembre tindran lloc a València, Xirivella, Quart de Poblet, Mislata, Burjassot, Aldaia i Tavernes de la Valldigna. Alzira, Sagunt, Riba-Roja, Catarroja, Gandia, Torrent, Albal, L’Eliana, Énguera i Montcada també la celebraran durant la primera setmana de setembre.

Mentrestant, Paterna i Godelleta hauran d’esperar al 8 de setembre per a celebrar les festes josefines. La celebració culminarà el 12 de setembre en totes dos localitats. Del 16 al 19 de setembre, Turis realitzarà la seua festa fallera. Onil ho farà al mes següent: de l’1 al 3 d’octubre. Per part seua, Sueca, Borriana, Alaquás, Benicarló, Utiel i Picanya ho faran del 8 al 12 d’octubre.

Totes elles dependran de la situació sanitària del moment. En altres paraules, la celebració dependrà de si s’aconsegueix o no al setembre la immunitat del ramat. O cosa que és el mateix: el 70% de la població valenciana vacunada. Així mateix, la festivitat d’aquest 2021 no serà igual a la d’altres anys i comptarà amb algunes variacions. Totes elles tenen com a objectiu convertir els diferents actes en concentracions segures enfront del contagi del virus.

LLISTAT DE MUNICIPIS QUE CANCEL·LEN LES FALLES 2021

Les noves mesures han provocat que algunes localitats es baixen del carro i decidisquen no celebrar la festa enguany. En paraules d’aquests municipis, les restriccions dificulten la celebració de les Falles. Al mateix temps, un altre motiu és la despesa que suposaria per a associacions i consistoris.

 1. Albalat de la Ribera. En un comunicat, la Falla Campassos comunicava la cancel·lació definitiva de les falles. “Tanquem així un exercici i comencem a treballar per a les Falles 2022”.
 2. Alberic. Ja s’està preparant per a les Falles 2022. La Junta Local Fallera ha decidit «mirar cap avant» i cancel·lar les Falles 2021. Al mateix temps, ha anunciat també la celebració del Mig Any Faller entre el 17 i el 19 de setembre 2021.
 3. Alboraia. La localitat avançava al febrer que no hi hauria Falles en 2021 per a garantir la «seguretat i salut» dels veïns.
 4. Alfafar. Aquesta localitat segueix el modus operandis d’Albalat de la Ribera. Les set comissions falleres, la JLF i l’Ajuntament cancel·len les festes josefines i emplacen a unes festes falleres «completes» en 2022.
 5. Algemesí. El municipi haurà d’esperar a març de 2022 per a poder tornar a gaudir de les festes falleres. Així ho han acordat les 11 comissions falleres per majoria absoluta.
 6. Benaguasil. Es cancel·len les Falles per consens majoritari entre les comissions. Han decidit no celebrar-les i donar pas a les Falles de 2022.
 7. Benetússer. La Junta Local Fallera ha acordat cancel·lar la festa josefina de 2021 per majoria.
 8. Carcaixent. Les comissions falleres han decidit per majoria tancar l’exercici faller i les pròximes festes se celebraran en 2022.
 9. El Puig. La Falla Doctor Pesset, la Falla Mar, i la Falla Trencall han decidit per unanimitat no celebrar les Falles en 2021.
 10. Manises. El col·lectiu faller de Manises ha decidit de forma unànime no celebrar les Falles 2021 i centrar-se en l’exercici 2022.
 11. Massamagrell. Les set comissions falleres han decidit la cancel·lació de les Falles en el municipi de forma unànime. La causa: “la situació impredictible de la pandèmia”.
 12. Oliva. Les set comissions falleres i la Federació de Falles han decidit per unanimitat que no hi haurà falles a Oliva a partir de setembre.
 13. Pobla de Vallbona. El municipi no acollirà la setmana fallera a partir de setembre. Així ho ha acordat la Junta Local Fallera, que ha aprovat no organitzar la setmana gran en enguany i començar a treballar per les Falles de 2022.
 14. Puçol. Les sis comissions falleres, el president de la Junta Local i l’Ajuntament han decidit tancar l’exercici actual de Falles i obrir el 2021-2022. L’objectiu: celebrar unes falles «com sempre s’han celebrat».
 15. Sollana. La Junta Local Fallera ha comunicat que ha decidit per unanimitat no celebrar Falles en 2021. No obstant això, les tres comissions falleres han acordat celebrar el Mig Any Faller el 18 de setembre, sempre que la situació ho permeta.
 16. Tavernes Blanques. Les comissions falleres han anunciat la cancel·lació en un comunicat. “Des de la coordinadora de Festejos Fallers de Tavernes Blanques, considerem que la celebració de la nostra festa mereix que aquesta siga al 100% i poder gaudir-la sense por, per la qual cosa entenem que és millor esperar a 2022”.
 17. Tavernes. Les sis comissions falleres han acordat la cancel·lació de la setmana fallera 2021 “davant el fet de no poder celebrar les Falles tal com les coneixem a la nostra ciutat”.
 18. Vall d’Uixó. La Junta Local Fallera del municipi decidia al març suspendre les festes, que tornaran en 2022.
 19. Vilamarxant. L’Ajuntament i les tres comissions falleres han decidit suspendre definitivament les Falles d’enguany i tornar a celebrar les festes josefinas el mes vinent de març.
 20. Xàtiva. La Junta Local Fallera de Xàtiva ho anunciava aquest dilluns. “S’ha decidit per majoria no celebrar la festivitat de les Falles aquest 2021 i establir que les pròximes Falles a la ciutat se celebren al març de 2022″.