Belén Girbés va viure la seua exaltació com a Fallera Major d’Algemesí 2017

0
469

Dissabte passat 12 de novembre va ser un gran dia per a Belén Girbés Chafra, l’acte més esperat d’una fallera mayor… el dia de la seua exaltació.

Un acte ple d’emoció i sorpreses. La seua cosina Grua damisel·la Cleries Girbés i la seua tia María José Girbés van ser les mantenidores de l’acte de la presentació.

Belén va ser l’encarregada de la coreografia del gran espectacle que va protagonitzar la seua germana Ariadna, embarassada de set mesos, junt amb part de la seua comissió de la Falla Vaig agranar Santa Bàrbara. Un espectacle amb un bonic missatge que ens va deixar a tots amb la boca oberta, ni més ni menys que la banda sonora del rei Lleó, una metàfora de la marxa del clan que enguany viu Betlem per a representar a tota la ciutat, més enllà de la seua pròpia falla.

Belén va nàixer l’any 1990, just el dia de la Presentació de la Fallera Major de la Falla Vaig agranar Santa Bàrbara, Esther Roig, que és la mare d’Addaya, l’actual Fallera Major Infantil d’Algemesí 2017, una bonica casualitat i una bonica premonició. Ambdós són falleres des del bressol i ambdós de la mateixa comissió Falla Vaig agranar Santa Bàrbara. És la tercera falla més antiga de la ciutat de Algemesí i es va crear l’any 1976.

Una família fallera gràcies a una gran dona, la seua iaia Pepa Mora Girbés que va ser la impulsora de les falles en sa casa, amava les falles i els va inculcar el seu amor per elles. El seu iaio i son pare han sigut tota la vida músics i en falles se n’anaven a València a tocar per diferents falles i la seua iaia es portava ella sola a tota la família a la falla.

El pare Juan Girbés Mora va ser president de la falla durant cinc anys, la mare Esther Chafra ha sigut Fallera Major de la falla en 1988 i la tia María José, que actualment està en la Junta Local Fallera d’Algemesí, va ser fa trenta anys Fallera Major de la ciutat.

Sang fallera és el que porta Betlem Girbés i Chafra. Bellesa i elegància que deslliga en abundància, i amb seguretat, que serà una de les més grans Falleres Majors de la Ciutat d’Algemesí.

belen-girbes-agustinyamaia

Trage segle XIX

Lluïx un model clàssic dels pardalets amb xanglot i pendents de tres peces. “La joia” de quatre peces combinada amb balconada i acabada en xanglot. Encastat amb diferents calibres de perles cultivades i cosit a mà amb perla de perdigó. El collar de perla cultivada de set voltes i 3,5 mm de diàmetre amb un centre rematat amb tres tiretes de perles. La polsera amb un centre i sis voltes. Les agulles de ganxo estan ornamentades amb un full cisellada.

Les pintes són de vorell barroc amb rosquetes, volutes i fulls de llorer. El motiu central és l’escut de l’ajuntament d’Algemesí exalçat amb ornamentació floral, cisellades i repujades a mà i xapades en or. Esta peça només les pot lluir la Fallera Major de la ciutat. Estan gravades amb el seu nom i any de regnat perquè tinga un record d’enguany tan especial.

Trage segle XVIII

El guarniment esta treballat amb les tècniques del cisellat i gravat. Un model amb neula i encastat amb black diamond, perla cultivada i nacre natural. Al coll lluïx un ahorcador i manilla a conjunt acabat en bronze anglés.

Les pintes de vorell de galleta integrat amb el motiu central i d’estil clàssic ornamental, amb llaçada en la seua part inferior d’on naix tot el disseny. El dibuix central de flors amb motius vegetals i espigues. Se li ha donat una corba dolça al pinta perquè adapte millor al pèl. La terminació és en bronze anglés i estan treballades amb la tècnica de “flor d’aigua”.