La falla Els Barris de Turís presenta el llibret per a les Falles

0
805

La comissió aposta de nou per Iván Soucase que signa este any per primera vegada un disseny reversible

Comptant els dies per a arrancar les festes falleres turisanes, la Falla Els Barris ha publicat el tradicional llibret que recull tota la programació per als dies de Falles i serveix d’anuari per a tots els actes i esdeveniments que la comissió ha realitzat durant aquest exercici.
Les falleres majors de 2019, María Martínez i Neus Martín, i els presidents, Iván Torres i Javier Navarro, van ser els encarregats durant el sopar de gala del passat dissabte 9 de març, de revelar l’aparença de la publicació, obra del dissenyador Iván Soucase, que per primera vegada en la història d’Els Barris és reversible.
El llibret compta amb dos portades, una dedicada a la comissió major i una altra als més xicotets. Aquesta aposta per la versatilitat serveix per a centrar el discurs del llibret en la temàtica dels dos monuments que aquest any es plantaran en la seua demarcació: “Els Barris Orientals”, de Santaeulalia Tematitzacions i “L’Univers” de Fernando López. En l’apartat de la comissió major trobem similituds de les festes josefines amb la tradició dels països orientals, mentre que en la part dedicada als infantils es recullen dades i curiositats sobre els planetes, així com jocs i passatemps.
Un pas més en l’aposta de la comissió més longeva de la localitat per mantenir-se a l’avantguarda conservant els elements tradicionals. Tant és així que, encara que amb un disseny diferent, el llibret com és habitual concentra en les seues pàgines centrals una guia de comerços i locals de restauració de Turís i pobles veïns. Un valor afegit per a conservar-lo quan el seu contingut haja passat a formar part de l’arxiu històric de la festa.