Borriana s’ompli de color en la seua Batalla de Flors

0
172

Rocío Gil i Daniela Gómez no es van perdre esta divertida desfilada de carrosses i confeti

Les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, van acudir el passat diumenge 9 de setembre a una de les cites més divertides i acolorides del calendari. Es tracta de la Batalla de Flors de Borriana, que ha tancat les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia de la localitat. Les representants valencianes són convidades a este esdeveniment tots els anys. En esta ocasió, tot i les previsions de pluja que van mantenir a tots amb la mirada posada al cel, les carrosses van poder eixir amb el recorregut habitual i fent gaudir a un multitudinari públic.

Rocío Gil i Daniela Gómez van estar acompanyades tant per les representants d’Alacant i Castelló com per moltes altres juntes locals com les de Dénia, Alzira, Torrent o Xàtiva, entre d’altres. A l’inici de la vesprada, i com ja és tradició, tots es van realitzar una xicoteta sessió fotogràfica per a després acudir a la zona on s’ubiquen les carrosses. Totes elles estan elaborades artesanalment pels membres de les comissions falleres que competeixen per que la seua obra siga la guanyadora.

La desfilada de carrosses va donar tres voltes al seu recorregut, com cada any. Després de la primera d’elles, en la qual el públic i el jurat van poder observar el treball realitzat, es va decidir que el primer premi seria per a la Falla del Club 53. La guanyadora del segon premi va ser la Falla Barri València i, la tercera, La Mercè.

En les següents dues voltes, Borriana es va veure inundada per milers de quilos de confeti en una batalla plena de color, diversió i alegria. En esta ocasió les Falleres Majors de València van compartir carrossa amb les reines de Castelló i amb les Bellees del Foc d’Alacant i la seua Cort d’Honor major. La desfilada va transcórrer sense incidents, el públic es va mostrar, com sempre, entregat, i Rocío i Daniela van gaudir d’esta vesprada tan bonica.

Una volta finalitzat este esdeveniment, tots van acudir a gaudir del castell de focs artificials disparat, com sempre, per la Pirotècnia Martí des de la Plaça de la Fira. Centenars de persones es van reunir al Riu Ana per poder gaudir-ne, de la mateixa manera que van fer les Falleres Majors de València, i també per posar el punt final a les festes patronals de Borriana.

Fotografies: Josep V. Zaragoza