Bunyol celebra la batalla amb més suc

0
605
EFE/ Miguel Angel Polo

Més de 22.000 persones han tenyit de roig la localitat valenciana de Bunyol comptant com a munició amb 160.000 quilos de tomaca.

L’esclat d’una carcassa pirotècnica ha marcat, a les 10.55 hores, l’inici de la Tomatina de Bunyol (València), que en la seua setantena segona edició reunix a més de 22.000 persones per a llançar 160.000 quilos de tomaques madures durant al voltant d’una hora. Precisament este dimecres, dia en què ha començat la Tomatina, s’ha conegut que la jove que buscava al seu doble -batejada com “la xica de la Tomatina”- després de veure en una foto d’un reportatge sobre la festa l’ha trobat.

La festa en esta xicoteta localitat de l’interior de la província de València, de menys de 10.000 habitants, es desenrotlla entre un ampli dispositiu de seguretat format per més de 700 persones, la qual cosa es traduïx en fins a quatre controls de seguretat abans d’accedir al recinte central de la Tomatina.

Els participants, molts d’ells disfressats, vestits amb robes velles o directament en roba de bany, esperen impacients el pas de set bolquets carregats fins als límits amb tomaques madures. Les hores prèvies a l’inici d’esta festa han servit a molts dels estrangers -el 65 % dels assistents- per a conéixer alguns productes de la gastronomia local, com les contundents coques amb embotit, per a calfar el cos ballant en algun dels bars pròxims, o tractar de pujar a un pal ensabonada coronat amb un pernil.

Encara que ha plogut en bona part de la Comunitat Valenciana en les últimes hores i el cel presenta un aspecte ennuvolat, la festa s’ha iniciat sense precipitacions i una temperatura que ronda els 20 graus.