Cap de setmana complet per a rebre a les falles a Turís

0
241

El cap de setmana passat a Turís només li va faltar tenir els monuments plantats per a haver viscut un cap de setmana completament faller. Molts i diversos actes congregaren als integrants de les cinc comissions. El sopar de gala organitzat per la Junta Local va servir un any més per a homenatjar als fallers que enguany obtenen el Bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants, màxim reconeixement que concedeix la Junta Central Fallera a tota una vida de lliurament a la festa. Ells són Rafa Muñoz Iranzo, Adelaida Iranzo Ruiz, Víctor Montero Corretja, Rafa Ibáñez Soucase, Amparo Sorlí Estellés, Vanessa Caballero Gil, Ricardo Soucase Martínez, Mª José Mir Suay, Mª Dolores González Tarín, Teresa Crespo Benavent, Mª Carmen Pardo Añón, Xelo Hervás Lorente i Jose Salvador Martínez Barberá. Igualment es va concedir el premi al guanyador del concurs de cartells, Ivan Soucase, que va ser arreplegat pels seus pares, Paco i Emma, davant la impossibilitat d’estar present el guanyador per motius laborals.

L’alcalde, Eugenio Fortaña, i la Presidenta Executiva de Junta Local, Isabel Guaita, van imposar també la joia a dues de les falleres majors que ha tingut la localitat i que encara no comptaven amb tan important distintiu: Gemma Muñoz Iranzo (Fallera Major en 2002) i Ana Cuquerella Rodríguez (Fallera Major en 2005). Igualment es feu un reconeixement per a totes les dones que han sigut falleres majors de Turís i que estaven presents a la gala.

Els actes van continuar el diumenge al matí amb la inauguració de l’exposició del ninot i les dansades que van recórrer el carrer del beat Fernando González fins a acabar en la plaça de la Constitució on tots els participants van posar punt final a l’actuació donant tornades a la plaça al so de tabal i dolçaina. Per la seua banda les festeres juntament amb la Reina, Carolina Algarra, van oferir al públic La Taina, ball típic de Turís.

I el cap de setmana va acabar de manera apoteòsica amb la crida oficial a viure les falles turisanes realitzada per totes les falleres majors des de la balconada de l’Ajuntament. Prèviament es va efectuar la cercavila pel qual la Junta Local arreplega als màxims representants en els seus casals. Tots els estendards i els fallers es van agermanar en aquesta extraordinària desfilada que es converteix en una autèntica serpent multicolor fallera. Després dels discursos i la interpretació de l’himne regional tots els presents van poder degustar una xocolatada.