Ciutadans exigeix a Fuset que es disculpi pels insults al col·lectiu faller

0
281

La regidor Amparo Picó assegura que les declaciones de Fuset són “una falta de respecte” i li emplaça a retractar-se en l’assemblea de presidents

El grup municipal de Ciutadans ha demanat avui al regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, que es disculpi públicament pels insults abocats contra el col·lectiu faller durant el menjar de convivència de l’organisme festiu. “L’Assemblea de Presidents de Falles del proper dimarts ha d’incloure un disculpa de Fuset per haver utilitzat unes formes que no són pròpies d’un regidor de l’Ajuntament de València”, ha dit la regidora de Ciutadans Emparo Picó.

L’edil de Cs ha censurat que Fuset hagi acusat de “putes mafiosos, indecents i pocavergonyes” als representants de les diferents agrupacions. “Independentment de les disculpes públiques abocades, Fuset ha de disculpar-se en l’Assemblea de Presidents de Falles”, ha dit Picó, que ha afegit: “Les seves declaracions són una falta de respecte i més quan gràcies a la participació de la Fallera Major i la cort d’honor en la Dansà, podem parlar d’un gran acte que aglutina a un gran públic”.

L’edil de Ciutadans ha recordat que “l’origen d’aquest enfrontament és la reordenació de la celebració de la Dansà d’aquest any que ja va començar a tenir canvis en el 2017. La pròpia Federació de Folklore ha fet un comunicat recordant que tot ha estat producte del consens sense imperar el criteri de cap grup. Ara ben cap col·lectiu, ni faller ni d’una altra índole, ha de dir-li, directa o indirectament, a la Fallera Major de València com ha d’actuar ni el que ha de fer, excepte la JCF. La Fallera Major de València i la seva cort d’honor mereix el màxim suport, afecte i respecte”.

Per a l’edil de Ciutadans, la situació entre els fallers i el president de la JCF s’ha anat tibant des del primer moment que va prendre possessió com a responsable i ha recordat que manca d’un equip cohesionat. “Cada any algun directiu ha abandonat la seva responsabilitat. El primer va ser la destitució del secretari general per la seva gestió al capdavant de l’organisme faller, encara que després ho nomena assessor de la seva regidoria; la marxa de dos vicepresidents l’any passat i ara d’un altre més. La JCF manca des de fa mesos de delegat de Mitjans de comunicació”, ha recordat Picó.