Gala d’Artistes Fallers numeros un

0
469

Un any més l’Hemicicle de l’Ajuntament *bullía d’alegria i expectació: els artistes fallers que van conquistar els primers guardons de totes la seccions de les Falles 2018 de la ciutat de València anaven a rebre els seus anhelats premis.

No obstant açò, ells no eren els únics emocionats. Una multitud d’internautes per les xarxes socials i tvfallas els van acompanyar tota la vetlada. De fet,en Twitter el #galartista va ser trendic topic eixa vesprada.

La cerimònia, que va ser presentada per la Fallera Major Infantil de València 1996, Lucía Andrés Zarapico, i l’Artista Faller Paco Pellicer, la va iniciar el Mestre Major del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig, reivindicant el paper central de la falla en la nostra festa amb el manifest “Volem Falla”. Així mateix, va insistir que perquè açò es puga complir cal augmentar el pressupost mínim dedicat a aquest element que vertebra i dóna nom a la celebració.

Molts artistes presents ho van acompanyar en aquest parlament, a través de xapes amb el logo de #volemfalla.

El lliurament de guardons va ser a càrrec de les Falleres Majors, Rocío Gil i Daniela Gómez, regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset i el Mestre Major del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig. Per les seues mans van passar els palets en el següent ordre: Falles Experimentals Infantils, Ninot Indultat Infantil, Falles Infantils, Premis Caliu, Falles Experimentals Grans, Ninot Indultat Gran i Falles Grans.

El goig dels guanyadors es respirava en l’ambient, i havia alguns que l’emoció de rebre els dificultava no deixar-se portar per la gaubança. Entre les anècdotas aquesta la de l’artista Iván Tortajada qui, al costat del seu germà, va alçar el palet per la falla “Mira adentro” de la comissió Mestre Gozalbo-Conde Altea, mentre que Pere Baenas, que va guanyar amb “Per naturalea” per la falla Covent Jerusalen, no va poder assistir a la gala i va arreplegar el guardó al seu nom la seua filla Cristina

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va tancar l’acte aprofundint més en el manifest de “Volem Falla”, assegurant que s’ha creat un decàleg de bones pràctiques per a posar en valor la falla com no tapar-la o acostar-la a qualsevol individu o col·lectiu amb diversitat funcional. A més, Fuset ha recalcat que les falles són art i imprescindibles per a la festa, per açò la quantia mínima per a participar en els concursos, 600 euros, es va a incrementar progressiva i ordenadament.

Per a finalitzar es va convidar a passar a tots els presents al Saló de Cristall per a brindar amb cava pels èxits.