La falla Luis Lamarca-Velázquez, guanyadora de La Reciclà

0
518

S’han arreplegat 148,25 tones, un 24% més que en 2017

La Reciclà, iniciativa engegada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, els Ajuntaments de València, Mislata i Burjassot i la Junta Central Fallera, ja té guanyador. En aquesta edició, durant les Falles han arreplegat 148, tones de residus d’envasos de vidre, un 24% més que en 2017.

La falla Luis Lamarca-Velázquez, amb 640 kg, ha resultat guanyadora després del sorteig realitzat entre les comissions que, durant la setmana fallera, han superat els 400 kg de vidre reciclat, un sorteig que ha comptat amb la col·laboració de la Fallera Major de València, Rocío Gil.

Com a reconeixement a l’esforç i la conscienciació de les falles amb el reciclatge de vidre, Ecovidrio premiarà a la comissió guanyadora amb una paella geganta durant la nit de Sant Joan i un minicontenedor commemoratiu.

Augmentar el compromís del col·lectiu faller amb aquesta labor social ha sigut un dels principals objectius de l’entitat amb l’engegada de La Reciclà, sens dubte, un propòsit que s’ha superat amb escreix i que posa de manifest la implicació de fallers i falleres.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular. Durant les últimes dues dècades la taxa de reciclat d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial passant del 31,3% l’any 2000 al 72% en 2016.