Ciudadanos lliurarà els ‘Premis Festes i Tradicions Ciutat de València’

0
554

El portaveu de Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha anunciat que, en 2020, el seu grup municipal lliurarà els ‘Premis Ciudadanos Festes i Tradicions Ciutat de València’. Uns reconeixements atorgats a aquelles persones o col·lectius la labor dels quals haja sigut “altament significativa en l’àmbit de les festes i tradicions valencianes”.
“En el grup municipal Ciudadanos som conscients del privilegi que tenim els valencians en comptar amb un rellevant patrimoni cultural i festiu, amb més de 80 festes, amb les seues respectives tradicions, celebrades a la ciutat de València”, ha declarat la regidor de Cs, Amparo Picó, qui ha afegit: “moltes d’elles amb segles d’història, com les Falles, la Setmana Santa Marinera, la Festa Vicentina, el Corpus i els Moros i Cristians, entre altres, així com les nombroses festes populars i patronals dels barris de la nostra ciutat”.
Els ‘Premis Ciudadanos Festes i Tradicions Ciutat de València’ tenen com a principal objectiu posar en valor i reconèixer el treball de 14 persones o col·lectius en diferents categories: Premi a la festa de la Setmana Santa Marinera de València; Premi a la Festa Vicentinas; Premi a la festa del Corpus Christi; Premi a la festa de Moros i Cristians; Premi a les festes de barris i pobles; Premi a les tradicions valencianes; Premi als gremis i oficis artesanals; Premi a l’art de la pirotècnia; Premi a la singular labor de l’artista faller; Premi a la trajectòria musical; Premi a la difusió cultural; Premi als projectes solidaris i Premi als mitjans de comunicació especialitzats en festes.
Per a concloure, Amparo Picó ha recordat que “a València, hi ha moltíssimes persones que treballen, altruistament, durant els 365 dies de l’any perquè es puguen celebrar les nostres festes, a més de fer que aquestes perduren. Dones i homes amb una destacada trajectòria, als quals volem fer un merescut reconeixement públic”.