Reyes Martí no disparará a València durant les Falles 2023

0
316

Reyes Martí no dispararà en la Catedral de la pólvora durant les Falles 2023. La pirotècnica de Borriana ha anunciat que s’absté de realitzar trets pirotècnics en la Plaça de l’Ajuntament de València en l’exercici faller 2023.

Reyes Martí va disparar per primera vegada en la plaça de l’Ajuntament de València des de 2001. Tres anys després (2004) va ser l’encarregada de realitzar la mascletà del 8 de març, Dia de la Dona. Cal recordar que Martí no va disparar en aquesta data en 2017 i 2018. Perquè realitze la Nit del Foc i la mascletà de Sant Josep.

Avui dia, no sabem en data d’avui qui serà l’empresa que realitzarà el tret. Però el que sí que és segur és que el pròxim 8 de març de 2023, no dispararà Reyes Martí. La raó és que l’Ajuntament de València no ha comptat amb ella. També s’atribueix a la falta de mà d’obra de personal especialitzat i l’increment de les matèries primeres.

La COVID-19 ha castigat les empreses de la pirotècnia. Totes elles ja estaven una mica ofegades. Però amb la pandèmia, moltes d’elles han hagut de tancar o fins i tot de no fer trets al nostre país.

Ara amb la guerra d’Ucraïna, la crisi econòmica fa que moltes matèries primeres han augmentat un 30%. El cartó, els productes químics, el paper o la gasolina han fet un increment que com a molt ha sigut el del combustible de 100 a 200 euros. A més de l’augment de les matèries, fa falta mà d’obra.