La XIV Fira Agrícola i de Comerç de Turís manté la seua oferta i renova l’espai expositiu

0
465

Tindrà lloc del 5 al 7 de maig

Turís inaugura oficialment aquest divendres a les 19:30 h la XIV edició de la seua Fira Agrícola i de Comerç amb la renovació de l’espai expositiu com a principal novetat.

Iván Picó, regidor de comerç, explica que “després d’aconseguir que l’any passat part de la maquinària exposara en l’Av. Corts Valencianes, per a aquesta edició hem aconseguit dedicar un gran tram de la travessia a la fira. Amb açò intentem facilitar i millorar tant l’accés dels expositors com la visibilitat de tota l’oferta”.

L’Alcalde, Eugenio Fortaña, considera que “a part de ser una bona ocasió per a descobrir el nostre municipi, tots els sectors econòmics i productius de Turís van a estar a l’abast dels visitants en un espai molts més vistós”.

Fortaña confirma que per a l’acte inaugural es comptarà amb l’assistència del Vicepresident 2n de la Diputació de València i Diputat d’Hisenda, Antoni Francesc Gaspar Ramos, així com amb la dels alcaldes i autoritats de la comarca i representants d’associacions i entitats locals. La Regina de les festes, Carolina Algarra, serà l’encarregada de tallar la cinta acompanyada per la seua cort d’Honor aportant la nota de color amb el vestit tradicional de tainera. Una vegada realitzats els parlaments de benvinguda es procedirà a la visita dels expositors.

La Diputació de València a través de la marca València Turisme i la Generalitat a través de la Conselleria d’Economia i Comerç es converteixen un any més en col·laboradors essencials al costat d’entitats locals com Caixa Turís i Bankia.

L’espenta donada l’any passat per l’equip de govern a l’apartat agrícola es manté amb una gran part de l’espai dedicat a maquinària i automoció si bé la part comercial manté una gran oferta de productes, sobretot locals.

Evidentment les cooperatives hortofructícola La Turisana i vinícola La Baronia, dos dels principals motors econòmics de la localitat, tornen a ser punta de llança en aquesta mostra que, donat l’èxit de 2016, torna a programa una tast maridatge a càrrec d’aquesta última. L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte a la vesprada en la Casa Museu i té l’aforament limitat, per la qual cosa cal retirar el tíquet en l’ajuntament.

La resta d’activitats alternatives que es desenvoluparan en el cap de setmana consisteixen en una masterclass de zumba el dissabte a la vesprada, i una exhibició de botes kangoo el diumenge 7 de maig al matí. El mateix dia a la vesprada hi haurà animació de carrer a càrrec de la Regidoria de Cultura amb la Batuclown, que inundarà de ritme el recinte firal. Tots els horaris i expositors poden consultar-se en la pàgina web municipal www.turis.es.

Els expositors que es presenten enguany són: La Turisana coop.v, Bodega La Baronia coop.v, Caixa Turís, Mieles Sala Higón, Droguería Lorente, La Fabiana (sabateria), La Lluna, Kiosc L & L, Parres 7, Floristería Mª Carmen, L’ Armari dels nanos, Eva esteticién, Palacio de Martina, Modas Isabel, Dulces Filiberto, La botiga de Concha, Kobold Vorwerk, Zurich seguros, Calzados Marino, Netets, perruqueria de mascotes, El Punt, Tucomarca.com, Joies Carme, Uñas, ropa y complementos, Las cositas de Carmen, Implant Clínics, Centro Residencial Savia, José Vicente Corredor Sanchis (cuchillería), José Ramón Cortelles (iluminación), Isondefusta (miniatures taurines de fusta), Pedro Ángel Aguilar Francés (llepolies) Dolcany, Turbimoto, Hiperrriego, Intecdes, C.B., Agrico y Servicios Bretones, S.L., Talleres Enma, Talleres Nemesio, Pulverizadores Fede, Sarauto, Citroen Talleres Turís, Treballs agraris Màxim, Apradec, protectora d’animals, Per ells, amics del discapacitat de Turís, Taller ocupacional y Apahu (asociación pro saharaui).

Un ampli espectre d’empreses que més enllà de maquinària agrícola ofereixen també informació en tema d’assegurances, productes i treballs agraris passant per l’automoció, la lampisteria, plantes ornamentals i l’àmplia oferta comercial del municipi a la qual se sumen les associacions benèfiques.