Ciutadans aconsegueix l’aprovació de mesures per a unes Falles i Festes més accessibles i integradores

0
222

Amparo Picó: “L’edil Fuset no té proposte propostes perquè ens ha plantejat un alternativa quasi idèntica”.

El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) de l’Ajuntament de València ha aconseguit que el tripartit aprove una sèrie de mesures perquè les Falles i festes de la ciutat siguen més accessibles i integradores.

“Ho han fet després de reconèixer el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que la nostra moció és bona. En comptes d’aprovar-la, ha volgut presentar una altra amb les mateixes propostes que hem presentat nosaltres”, ha explicat la regidora Empare Picó.

“Les mesures per a la inclusió i accessibilitat no han de tenir color polític. Nosaltres les hem presentat però ens ha semblat inadequat el plantejament del regidor Fuset perquè ens ha presentat una quasi idèntica. De tota manera, estem satisfets del resultat perquè hi haurà millores en les Falles i Festes. Hi haurà una APP específica i es dissenyarà un castell de focs artificials per a cecs i sords a més d’habilitar més espais accessibles on tinguen lloc espectacles o altres esdeveniments”, ha comentat la regidora Empare Picó.

“El que hem plantejat és un dret per a la integració real de les persones amb diversitat funcional. L’obligació de l’Ajuntament és clara: vetlar pels seus drets com a institució pública de tots els valencians i aqueixa és la línia de la nostra moció. Les Falles són les festes més importants de la ciutat i tenen una estructura que ha de tenir en compte a totes les persones”, ha destacat la regidora Picó.

La APP ha d’incloure informació sobre els actes de les festes, les vies accessibles, els espais adaptats per a gaudir les activitats, els restaurants més accessibles, una guia informativa en format en Braille i crear punts d’atenció personalitzada mitjançant codi QR.

Una altra de les mesures aprovades és fomentar que les comissions falleres implanten mesures. “En particular les de Secció Especial i de Primera A perquè són les més visitades i de major visibilitat. Una altra de les mesures és plantejar al sector pirotècnic el disseny d’un castell de focs artificials específic per a sords i cecs”, ha manifestat la regidora Picó.