Ciutadans exigeix transparència a la JCF amb els documents signats per les Corts d’Honor

0
659

La regidora Empar Picó considera que les primeres que han de rebre una còpia són les falleres.

El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de València exigeix transparència a la Junta Central Fallera amb els documents que aquesta ha fet signar tant a les candidates a cort d’honor triades en les preseleccions, com a les ja triades per a les Corts d’Honor de 2017, segons ha manifestat la consellera del Consell Rector de la Junta Central Fallera (JCF).

“Els responsables de la JCF van fer signar a les candidates triades en els actes del passat mes de juliol un document amb una sèrie de condicions del que no van rebre còpia ni les senyoretes, majors d’edat, ni tampoc els pares de les menors. De la mateixa forma, poc després d’eixir triades les corts d’honor, major i infantil, en la Fonteta de Sant Luis també se’ls va fer rubricar una altra documentació que tampoc han tingut còpia”, ha declarat la regidora de C’s, Amparo Picó.

Picó, que ocupa un lloc de consellera en el consell rector de la JCF, ha afirmat, en relació a la signatures d’aquests documents, que: “El primer, abans de res, és que elles, tant les candidates a corts d’honor com les actuals corts de 2017 i Falleres Majors tenen tot el dret a obtenir una còpia del signat. És inaudit que els insten a signar-ho i no tinguen còpia. Estan vulnerant els seus drets i ells ho saben. Ens consta, i ha eixit en algun mitjà de comunicació, que ha sigut reclamat però no li l’han lliurat”, ha afirmat.

Picó ha declarat que sol·licitarà una còpia dels documents i plantejarà penjar-los en la pàgina web de la JCF “perquè tot el que entre puga estar informat”.