Ciutadans exigix augmentar les ajudes a les agrupacions falleres

0
271

Amparo Picó recorda que la quantitat està congelada fa anys

La regidora de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València Amparo Picó proposarà l’increment de les ajudes a les agrupacions falleres per considerar-ho necessari i ser una injecció econòmica per a l’exercici de l’activitat de les comissions falleres, segons ha manifestat l’edil Picó al terme d’una reunió celebrada hui amb el president de la Interagrupació de Falles, Jesús Hernández.

“Des de l’aprovació del reglament faller mai s’ha tocat la partida pressupostària prevista per a les agrupacions falleres. En estos moments, hi ha l’obligació de pagar-los un mínim d’un quatre per cent del pressupost de JCF però eixa partida hauria d’augmentar-se fins al huit per cent. La proposta la formularem quan es redacten els pressupostos de la JCF de 2018”, ha afirmat Picó, que és també component del Consell Rector de la Junta Central Fallera (JCF).

L’edil de Cs ha recordat que “resulta vergonyós el fet de que Compromís, quan estava en l’oposició, plantejava en l’esmentat consell, un increment de les subvencions de fins al huit per cent. No obstant això, ara, quan està en el govern mira cap a un altre costat deixant de costat a les agrupacions privant-los del dit augment i incomplint els seus compromisos amb els falleros”.

Així mateix, la regidora Amparo Picó ha manifestat la seua indignació davant de l’actitud de l’edil de Cultura Festiva i president de la JCF, Pere Fuset, de no continuar apareixent en l’assemblea de presidents, especialment en la celebrada dimarts passat, 5 de setembre, on es van triar als jurats de les Falleres Majors de 2018. “Una vegada més Pere Fuset ha demostrat, amb la seua actitud prepotent i de menyspreu, una gran falta de respecte al col·lectiu faller i als valencians”, ha comentat l’edil.

Altres assumptes tractats en la reunió han sigut: els dies de talls de carrers en les Falles de 2018 i, per tant, la instal·lació de carpes i altres infraestructures; l’elecció de les talls d’honor i la Fallera Major; l’enquesta fallera així com altres temes rellevants sobre la festa.

Finalment, la regidora li ha reconegut el president de la Interagrupació el positiu de la iniciativa de reunir-se amb la Federació d’Associacions de Veïns per a unir criteris i establir llits de diàleg i col·laboració des del consens i la participació.