Ciutadans insta a l’ajuntament a facilitar que les televisions locals retransmeten els actes festius

0
295

Amparo Picó: “El consistori ha de facilitar que les televisions locals retransmeten les nostres festes, a més de difondre-les per la web municipal”

La regidora de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Amparo Picó, ha proposat augmentar la promoció del patrimoni històric i cultural de les festes de la ciutat de València per mitjà de la retransmissió dels actes festius més rellevants en les televisions locals.

Després de presentar una moció a la comissió de cultura, la regidora Amparo Picó ha manifestat: “Hem de posar en valor les nostres festes més importants ja que suposen un verdader generador d’ocupació, economia i turisme, a més de ser referent de la nostra cultura i tradicions”.

La proposta té com a principal objectiu difondre les celebracions festives més assenyalades de la ciutat. “En estos moments, moltes festes dels barris són desconegudes per a la gran majoria dels ciutadans. Som, i hem de ser responsables, de difondre les nostres tradicions. Les televisions locals, posades en marxa en estos últims anys, han donat visibilitat al que un canal autonòmic no pot arribar. Com a administració local hem d’apostar per una informació més pròxima i pròxima al ciutadà”, ha comentat Picó.

La regidora de Ciutadans ha proposat a la Regidoria de Cultura Festiva habilitar una partida, en els pressupostos de 2018, per a facilitar el senyal a les diverses emissores locals a fi que puguen retransmetre els diversos actes festius així com, difondre’ls a través de la web de l’Ajuntament de València.

Els actes festius que la regidora de Cs planteja per a la seua retransmissió son: l’Ofrena de Flors, ‘les mascletaes’, la Cremà de les falles municipals; la Processó del Sant Enterrament i el Desfile de la Resurrecció, de la Setmana Santa Marinera; l’Ofrena Floral i processó de Sant Vicent Herrero, de les Festes Vicentines; el Trasllat i Processó de la Mare de Déu dels Desemparats; el “Convit i la Processó, de la Festivitat del Corpus; la Batalla de Flors, de la Gran Fira de València; la Processó Cívica, de la Festivitat del 9 d’Octubre; la festa de Cap d’Any i la Cavalcada de Reis, de las festes nadalenques, i les celebracions dels barris i pobles més rellevants de la ciutat de Valencia.