Colòmbia comptarà amb el seu propi monument d’estètica fallera

0
551

Al desembre es presentarà en Curití, província de Santander (Colòmbia) un monument d’estètica fallera. L’Alcalde don Ángel Triana i l’empresa Tematics Fantasy SAS, de la qual és soci el valencià artista faller Toni Fornes i l’artista plàstic colombià Alexander Quintero, van signar un contracte per a realitzar aquest monument.

En pro del desenvolupament turístic que s’està generant a Colòmbia, la regió i el municipi de Curití, és de gran importància comptar amb escenaris nous i elements referents culturals que els siguen atractius al turista. Per això, amb l’objectiu de ressaltar la tenacitat, temprança i els costums heretats dels guans i promoure el turisme cap a aquesta zona s’ha creat aquesta obra d’estètica fallera. A més, aquest monument també porta un missatge de protecció al medi ambient i la seua fauna I flora, a través de cadascun dels elements allí representats.

L’estàtua mesurarà 15 metres d’altura, es realitzarà en fibra de vidre i resina i s’estructurarà en ferro i pintures resistents a la intempèrie. Sota el Lema: “turisme, tradició i naturalesa”, es ressaltarà la importància del fique i els encants turístics del municipi a través de quatre nivells. En els quals s’inclourà, entre altres coses, una imitació d’una botiga d’artesanies on es venen els productes del fique, una mata de fique on en les seues fulles ixen personatges il·lustres i representatius de Curití i La flor del fique amb dos colibrís, que remataren el monument.

El Parc Central serà el lloc destinat a l’obra. El monument serà permanent i disposarà d’un circuit de llums mitjançant reflectors per a la seua apreciació en la nit. A més, tindrà diversos punts on la gent podrà pujar fins al segon nivell i un circuit d’aigua en la part del balneari de Pescaderito.

Per últim, cal aclarir que, no és exactament una falla, ja que no és satírica ni es realitza amb el propòsit de cremar-se. Simplement és un monument amb estètica fallera a l’hora del seu disseny i la seua elaboració del tallat però no en la seua estructura interna i superfície posat que està destinada a romandre.