Comencen les Falles a Saragossa

0
353

L’Associació Fallers pel Món es trasllada a Saragossa per a vestir de festa la ciutat.

Durant el cap de setmana del 21 al 23 d’abril les festes valencianes més conegudes es traslladaran fins a la capital aragonesa per a realitzar tot tipus d’esdeveniments: focs artificials, mascletà, ofrenes i balls regionals.

Es plantaran 3 monuments: monument gran, monument infantil i una estoreta, on aquesta última, com tots els anys, es planta també en la ciutat de destinació per a poder explicar una de les creences de l’inici dels monuments fallers, realitzada per mobles i andròmines velles que els membres de l’Associació han anat arreplegant al llarg de l’any. Guillermo Albero, membre de l’Associació, és l’encarregat del muntatge de la estoreta.

La falla gran és obra de l’artista Alex Oliver i la temàtica triada enguany gira entorn de la cuina.

La falla infantil l’ha realitzat l’artista faller Paco Vízcaino de Sueca, el lema del qual és “El Carrusel de les Chuches” en honor a haver sigut regalada a Fallers Pel Món pel Grup Damel.

Les màximes representants de la festa fallera a Saragossa seran Paula López (representant d’Honor), Lucía Moreno (representant infantil), José Enrique Amores (president de l’Associació Cultural Fallers pel Món) i Alejandro Acosta (representant infantil), que estaran acompanyats tots ells d’altres membres de l’Associació i fallers que viatjaran a Saragossa per a gaudir de les Falles i els monuments d’enguany.

Els actes començaran el dissabte al migdia on 60 comissions falleres arribades a Saragossa (aproximadament uns tres mil valencians) faran un concurs de fideuá. Els assistents podran participar en aquesta degustació a partir de les 14 hores. Havent dinat, es realitzarà l’ofrena floral a la Verge dels Desemparats en la Plaça del Pilar on no faltarà el colorit dels vestits fallers i la bona música a càrrec de les xarangues. Per a acabar la nit del 22 d’abril, hi haurà discomóvil gratuïta a les 23 hores en el parc Macanaz.

El diumenge 23 donarà començament amb balls populars, concurs de paelles a les 12 hores i la seua posterior degustació, així com la realització de la típica mascletà a les 14 hores. A la vesprada es podran degustar els millors còctels valencians mentre que a les 21:30 hores es podrà assistir a la cremà de les falles i culminar les festes amb uns espectaculars focs artificials.

Viu la màgia de València en el cor d’Aragó!