Comença el Concurs d’obres de Teatre en valencià en la Federació Junta Fallera de Sagunt

0
224

Cinc comissions falleres del Camp de Morvedre van participar diumenge passat, 20 de gener, en l’edició del Concurs de Teatre en Valencià que organitza, anualment, la delegació de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt i que es va dur a terme a la Casa Municipal de la Cultura de Port de Sagunt. Aquest acte va estar presidit per les Falleres Majors, Paula Marrón Pérez i Inés Miret Herrero.
El concurs va transcórrer, com l’any passat, en horari de matí i vesprada, sent dues comissions les que van actuar en la sessió matutina i les altres tres en la vespertina. El grup de teatre de la Falla de Gilet, va ser l’encarregada de començar el certamen amb la posada en escena de l’obra “Per la fam d’heretar” de l’escriptor Josep Peris Celda, mentre que la comissió del Palleter va escenificar l’obra “Açò, açò,…, açó és massa la teua!!!!” creada pel propi grup de teatre de la falla.
Ja a la vesprada, Plaza Rodrigo va posar en escena l’obra, “Vaja quin ajuntament!, escrita per Obdulia Serna. A continuació va ser la falla Els Vents, que debutava enguany en el concurs, la que va interpretar l’obra escrita per la fallera de la seua comissió, Mónica Murria Esteban, titulada “L’entrevista”. Finalment, va ser la falla El Tabalet de Sagunt l’encarregada de posar punt final a aquesta nova edició del concurs de teatre en valencià amb l’obra “Entre Sant Josep i Setmana Santa”, l’autoria de la qual correspon a Inmaculada Martínez Gil.
Aquestes comissions seran les que lluitaran per aconseguir els premis al millor actor, millor actriu i millor muntatge/escenografia, guardons que no es donaran a conèixer fins al 24 de febrer, data en la qual se celebrarà l’acte de clausura de les activitats culturals i esportives de la Federació Junta Fallera de Sagunt.