Comunicat de la Interagrupació de Falles de València

0
373

Davant de la gravetat dels fets ocorreguts en els últims dies es reunixen d’urgència en la nit d’ahir els presidents de les distintes agrupacions per a analitzar la situació succeïda prenent la decisió d’emetre el següent comunicat per a aclarir els següents punts.

– La interagrupació de falles de València és l’entitat apolítica que aglutina a totes les agrupacions existents i representa a la gran majoria de comissions censades en la Junta Central Fallera i als seus fallers. El seu únic objectiu és treballar per a tots i convertir-se en la seua veu buscant en tot moment el benefici de la festa que ens unix: les falles. És per això que volem agrair les mostres de suport rebudes estos últims dies per part dels presidents de falla basant-se en el treball realitzat per l’entitat i per l’actitud adoptada a l’hora de gestionar la situació generada.

– Com a institució a què pertanyen fallers de qualsevol índole o condició nostra intenció és i serà sempre la de buscar un consens i trobar un espai on tots tinguen cabuda i s’assenten representats, és per això que no entra en el nostre codi rebutjar el diàleg i avivar la confrontació, però no consentirem de cap mode i vinga de qui vinga que es falte el respecte, com s’ha fet, a tots els que treballem de forma altruista per tirar endavant la nostra festa des de les juntes directives de les comissions. La democràcia en les falles és la base fonamental de la seua existència, i qui la qüestions desconeix absolutament el seu funcionament. Les falles han sigut i seran un exemple de democràcia, de solidaritat i de compromís amb la societat valenciana, amb els seus costums i les seues tradicions.

– En este punt volem manifestar el nostre profund malestar com a conseqüència de les greus acusacions abocades pel regidor de cultura festiva, Pere Fuset, tant en roda de premsa com en diferents mitjans de comunicació, acusant a l’entitat i a la seua junta directiva de ser els causants d’esta situació a què ens hem vist abocats, la qual cosa afirmem deforma rotunda que és fals. Li sol·licitem que recapacite, que construïsca els ponts necessaris per a restablir el diàleg i les relacions que tant s’han deteriorat, i li invitem a la reflexió perquè reconsidere la seua postura i assumisca la seua responsabilitat com a president de la Junta Central Fallera, tornant a presidir plens i assemblees escoltant la veu dels seus fallers.

– Fa uns dies es va presentar per registre d’entrada de l’Ajuntament de València un escrit dirigit al president nat de la Junta Central Fallera, Joan Ribó, on figuraven una sèrie de reivindicacions demandades pels fallers, l’única contestació fins a la data ha sigut la convocatòria a una reunió privada, a la qual lògicament, i atenent la petició dels firmants, no havíem d’assistir fins que no escoltara directament la veu dels fallers i els donara les explicacions oportunes. Davant d’este fet no podem més que tornar a insistir en la demanda, i davant de la situació de desemparament actual li sol·licitem que si el regidor de cultura festiva insistix en la seua postura i no es troba amb forces per a assumir la seua responsabilitat dins de l’àrea que li va ser assignada, li demanem que assumisca vosté la seua i actue provocant el seu cessament i designe una altra persona de l’equip de govern i per tant pertanyent a la corporació municipal. Les falles necessiten una persona responsable que atenga les reivindicacions dels fallers i sobretot que no s’amague i ens escolte. És necessari que des de l’Ajuntament s’accelere la concessió dels permisos, es milloren els servicis municipals, s’agilitze el cobrament de subvencions, es negocie la data del muntatge de les carpes i altres tants problemes que ens preocupen i que amb la situació actual són impossibles de resoldre.

– Quedem a l’espera que el nostre president nat, Sr. Ribó, ens emplace per a explicar-li perquè hem arribat a esta situació i atenga al col·lectiu festiu més gran de la ciutat, verdader motor econòmic de la mateixa.