Coneix les activitats de la Festa del Gremi d’Artistes Fallers

0
189

Després de dos anys sense poder realitzar cap celebració, enguany es reprén la Festa del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València en dos dies. Tots els actes citats compten amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

La Festa del Gremi comença aquest dimecres 27 d’abril, a les 19h, amb el lliurament del Ninot Indultat en el Museu de l’Artista Faller. Obra de Sergio Alcanyís per a la Falla Gayano Lluch. Després, l’ens ha preparat dues jornades intenses amb un ventall d’activitats per a poder celebrar aquesta festivitat, on es reconeix el treball de tots els artistes fallers.

Aquests són els actes de la Festa del Gremi d’Artistes Fallers del 29 d’abril i 01 de maig:

Divendres 29 d’abril
19h Recepció en el Museu de l’Artista Faller.
19.30h Distincions:
– Insígnia de Plata als Mestres Jubilats Vicent Almela; Miguel Balaguer; Miguel i Ramón Banaclocha; José Francisco Espinosa; José Ramón Espuig; Manuel Guitarte; Luís Miguel Herrero; Miguel Ángel López Monserrat; i Paco Mesado.

– Ninot d’Or als Agremiados José Manuel Gramaje; Dani Zafrilla; Ramón Ángel Serrano; Xavi Bonilla; Víctor Caballero; José Luís Cardells; Alfonso Díaz; Jordi Fresquet; i Enric Ginestar.

– Ninot d’Or a les Falleres Majors de València 2020-2021 Consuelo Llobell i Carla García.

Diumenge 1 de maig
12h Recepció en el Museu de l’Artista Faller.
12.30h Missa en la Parròquia de San José Artesà.
14h Comidad de Germanor. (privada)
16.30h Distincions:
– Ninot d’Or al President de la Diputació de València Toni Gaspar.

– Ninot d’Or a les Falleres Majors de València 2022 Carmen Martín i Nerea López.

Per part seua, la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Fogueres de la Comunitat Valenciana distingirà al Director del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana Miquel Clemades.