Ciutadans exigeix no demorar més el trasllat dels monuments fallers a Fira València

0
140
Amparo Picó demana una solució urgent per als artistes que “estan guardant monuments en els seus tallers i això els impedeix disposar d’espai per a fer altres treballs”

Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha exigit no demorar el trasllat dels monuments fallers a Fira València. El consistori va anunciar, després de suspendre les Falles, un acord amb la Generalitat al 50%, perquè els monuments fallers que estaven al carrer i els que encara es trobaven en els tallers dels artistes foren traslladats a Fira València.

“En data d’avui, un mes i mig després, només estan en Fira València els monuments que estaven al carrer”, ha censurat la regidor de Cs, Amparo Picó, qui ha exigit a l’alcalde, Joan Ribó, i al regidor de Festes, Carlos Galiana, que complisquen l’acord al més prompte possible.

“Els artistes fallers estan desesperats perquè tenen els tallers plens i no poden acceptar ni un sol treball nou, siga del que siga”, ha afegit la regidor de Cs, qui ha censurat que “a més de la greu crisi que s’està vivint, l’ajuntament estiga limitant, encara més, les possibilitats de treball dels artistes”.

“Els artistes fallers són professionals que no solament es dediquen a fer falles, sinó també fan decorats, carrosses i moltes altres coses. Molts d’ells hauran de reinventar-se i que mínim que puguen disposar amb folgança del seu espai de treball”, ha conclòs.