Cs aconsegueix que l’Ajuntament de València impulse els tràmits perquè el Ministeri d’Educació reconega l’ofici d’artista faller

0
673

Ciutadans (Cs) ha anunciat que, gràcies a una iniciativa del grup, el Consistori impulsarà els tràmits perquè el Ministeri d’Educació reconega l’ofici d’artista faller. La proposta ha sigut presentada a l’Ajuntament de València per la regidor de Cs, Amparo Picó, en la Comissió de Benestar Social i Drets, Cultura, Educació i Esports.

Picó ha explicat que el reconeixement a l’ofici “segueix sense admetre’s i fins i tot va quedar fora en el moment de l’aprovació com a titulació per a Formació Professional fa 10 anys”.
Sobre aquest assumpte, Picó ha manifestat: “l’ofici d’artista faller necessita un reconeixement oficial. És necessari, posar en valor, una professió artesanal tan relacionada amb l’artesania valenciana i amb les festes més representatives de tots els valencians, com són les Falles”.

“Des de Cs hem presentat aquesta moció perquè considerem que és de justícia aquest reconeixement. Ens sembla totalment improcedent que cap partit polític, ni el PSOE, ni Compromís, l’haja proposat en els últims anys”, ha afirmat l’edil Picó.

Per a concloure, la regidora de Cs ha celebrat que la Comissió de Benestar Social haja aprovat, per unanimitat, portar al ple de l’Ajuntament de València la petició de sol·licitar al Govern Central la incorporació de la professió d’artista faller en el Catàleg Nacional de Professions i instar al mateix òrgan municipal a demanar a la Generalitat un nou procés d’acreditació d’aquests professionals de les Falles i iniciar processos per a reconèixer la singularitat de la professió.