Arriba la festivitat de la Verge del Carmena València

0
276

Les celebracions en honor a la Verge del Carmen, patrona dels pescadors i mariners- la festivitat dels quals se celebra el 16 de juliol-, van donar començament aquest divendres amb la lectura del pregó i ahir, dissabte, va tenir lloc un romiatge amb la seua imatge fins a la platja de les Arenes després de la celebració d’una missa en la parròquia Santa María del Mar.

El romiatge, organitzada per la Confraria de la Verge del Carmen, que té seu en la parròquia de Santa María del Mar, va partir a la vesprada des del temple parroquial, situat al carrer Tribunal dels Aigües, 1. La imatge de la Verge del Carmen va ser portada a coll fins a la platja i, en finalitzar, va tenir lloc un sopar de fraternitat, amenitzada amb música.

Enguany, el pregó va ser pronunciat pel sacerdot José Sarrió, rector de la Santíssima Cruz del barri del Carmen, després de l’agermanament d’aquesta parròquia amb la del Cabanyal l’any passat.

Tridu a la Verge del Carmen

Així mateix, entre els actes previstos, figura la celebració d’un tridu en honor a la Verge del Carmen els dies 10, 11 i 12 de juliol en la parròquia Santa María del Mar i, el 13 de juliol, tindrà lloc una missa solemne, a les 19.30 hores, i posterior solemne processó pels carrers del barri.

També el 15 de juliol, la imatge de la Verge visitarà el centre sanitari per a persones majors i la residència de La nostra Senyora del Carmen, situada al costat de la platja, i tindrà lloc una processó pels seus carrers a les 19 hores.

Finalment, el dimarts 16 de juliol, festivitat de la Verge del Carmen, se celebrarà a les 10 hores la missa tradicional en la plaça de les Drassanes del Port i acabada l’eucaristia la imatge de la Verge del Carmen serà embarcada per a la processó marítima.