El Gremi Artesà d’Artistes Falleres mouestra el seu malestar amb Fuset

0
669

El Gremi Artesà d’Artistes Falleres de València vol fer constar el seu malestar i el dels companys artistes carrossers per la demora en l’adjudicació de les carosses de la pròxima Batalla de Flors de la Gran Fira de Juliol de València 2019.

Després de nombroses converses mantingudes des del mes de març amb la Regidoria de Cultura Festiva i el seu Regidor al front, es va recomanar i acordar que les carrosses foren adjudicades als nostres companys com a molt tard a mitjans de juny, per a poder elaborar les maquetes, modelar i adquirir les flors, ja que estes són encarregades fora del nostre país per tal de reduir les despeses de producció, donat l’escàs pressupost que es destina a les carrosses de la Batalla; uns pressuposts que augmentats deixarien alguna cosa de benefici als tallers i igualment repercutiria, més si cap, en la qualitat de les nostres obres carrosseres, on no deixen de posar esforç i treball malgrat les situacions.

Les carrosses, a data de hui 7 de juliol, a tres setmanes de la cita Batalla de Flors, encara no sabem qui les realitzarà, fet que crea intranquilitat en el col·lectiu i un greu problema sobretot per a les carrosses de la Secció Especial A, ja que requereixen un mes mínim de treball efectiu per al seu modelatge íntegre.

No volem dir que siga impossible realitzar les carrosses. El que ens sembla tot és un despreci a la nostra feia com a artistes carrossers, al fer-nos treballar corrents en menys temps i, per tant, amb més personal a contractar per complir amb els plaços. Això és sinó un increment de les despeses i una reducció dels beneficis, que ja diem són pocs o, com ha passat altres anys, ni tan sols hi ha.

Considerem que la Batalla de Flors, una manifestació de tant interés i tradició, clímax de la Gran Fira de Juliol, i per la qual l’Ajuntament de València sol·licità al Consell de la Generalitat Valenciana la seua declaració de Bé d’Intrés Cultural el 2017, hauria de contar amb major
consideració per part dels seus organitzadors convocants, perquè, al cap i a la fi, qualsevol altra partida d’altres events de l’agenda de la Fira, estan otorgades amb mesos d’antelació, com les actuacions musicals, establint-se un agravi comparatiu respecte als nostres companys carrossers i Gremi.