Diversos contenidors de València comptaran amb un monument faller durant els dies de la festa

“Recicla vidre amb esperit faller i cuida't” és una iniciativa que pretén animar al col·lectiu faller perquè continuen reciclant els envasos de vidre durant aquests dies tan difícils

0
374

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, ha posat en marxa la campanya “Recicla vidre amb esperit faller i cuida’t”, una iniciativa que pretén animar al col·lectiu faller, i a la societat valenciana en general, al fet que continuen reciclant els envasos de vidre durant aquests dies tan difícils en els quals no se celebraran les Falles per motiu de la Covid-19.

Del 15 al 21 de març, i rendint també un homenatge al gremi d’artistes fallers, un total de 6 contenidors verds, situats en punts emblemàtics de la ciutat, comptaran amb un monument realitzat pels artistes fallers Paco Torres, Tedi Chichanova, Víctor Hugo, Juanjo Salom, Ausiàs Estrugo i Reyes Pe. En concret, els contenidors tematizats estaran situats en: carrer Xàtiva (front Estació del Nord), Passeig de l’Albereda (a l’altura de Vicente Beltrán), Passeig de l’Albereda (enfront del Palau de la Música), Av. Serradora (front estació del Cabanyal), Puente de Montolivet i Av. Alcalde Gisbert Rico amb Av. Professor López Piñero (enfront del Palau dels Arts Reina Sofia).

D’aquesta forma, encara que enguany tampoc es puga gaudir d’una de les festes més emblemàtiques d’Espanya, Ecovidrio vol aconseguir que els valencians senten a prop la màgia de les Falles amb la presència de diferents monuments que, en circumstàncies normals, omplirien ja la ciutat.

Al costat d’aquesta acció, Ecovidrio vinilará, a més, tots els contenidors verds de les diferents comissions falleres que participen cada any en La Reciclà amb missatges d’alè que apel·le al sentiment faller. I és que, encara que els casals romanguen tancats i no hi haja activitat, la qual cosa no pot parar és el reciclatge de vidre, una responsabilitat que el col·lectiu faller té molt assumit i que el demostra, any rere any, implicant-se en la campanya de recollida d’envasos de vidre La Reciclà que Ecovidrio realitza durant les Falles des de fa més de 5 anys.

La presentació de “Recicla vidre amb esperit faller i cuida’t” ha tingut lloc aquest dilluns, 15 de març, i ha comptat amb la presència del Director General de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer; el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo; la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, els artistes fallers Tedi Chicanova, Paco Torres i Ausiàs Estrugo i el gerent de màrqueting de Ecovidrio, José Luis Magro.

Durant la seua intervenció, Piquer ha manifestat que “volem posar en valor l’esforç dels veïns i veïnes de la Comunitat Valenciana per mantenir les elevades quotes de reciclatge de vidre en la Comunitat Valenciana en 2020, malgrat l’any de pandèmia. I traslladar que continuarem treballant al costat de tots els agents implicats en la millora d’aquesta recollida separada”. Així mateix, ha indicat que “el vidre és un material 100% reciclable i per tant, es tracta d’un flux de residus on si cap, cal continuar incrementant els esforços normatius i de tota índole per a l’increment de les quantitats arreplegades i reciclades”.

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que aquesta acció “ajuda a recordar que les Falles tornaran, que tornarem a gaudir d’una de les millors festes del món i que, a més, el farem amb més sensibilitat mediambiental i fomentant el reciclatge”. En aquest sentit, ha agraït a Ecovidrio “la seua sensibilitat cap al món faller, cap a la nostra ciutat. En aquestes dates, encara que no hi haja Falles a l’estil que coneguem i que no hi haja gent al carrer, continua sent important reciclar el vidre a la nostra ciutat”, ha destacat el vicealcalde.

Per a Consuelo Llobell, “malgrat ser un 15 de març atípic i molt estrany, aquest moment que travessa la festa és ideal per a posar en valor acciones com aquesta: perquè les falleres i fallers, els que fem casal, sabem com d’important és el reciclatge de tots els envasos de vidre que utilitzem al llarg de l’exercici faller”.

Finalment, el representant de Ecovidrio, José Luis Magro, ha indicat que “malgrat l’escenari atípic que estem vivint a causa d’aquesta pandèmia, des de Ecovidrio volem mostrar que l’esperit faller roman viu i que continuem donant suport a un any més a la festa més emblemàtica de la ciutat de València i una de les més populars d’Espanya al mateix temps que animem a tots els ciutadans al fet que continuen reciclant de forma responsable els envasos de vidre en el contenidor verd”.