El confeti envaeix Borriana

0
437

La Batalla de Flors de Borriana conclou la celebració de les festes patronals en honor a la Verge de la Misericòrdia.

24 carrosses, vora 5.000 quilos de confeti i molta, molta diversió, envaïren durant unes hores els carrers de Borriana en una cavalcada en què participaren les principals representants de les festes de Castelló, València i Alacant, així com altres juntes locals de la Comunitat Valenciana. La Fallera Major de València, Raquel Alario, i la Fallera Major Infantil de València, Clara Parejo, no volgueren faltar a la cita i llançaren quilos de confeti als assistents. També s’implicaren en la seua tasca les recentment elegides Regines de la Magdalena, Carla Bernat i Lucía Burguete, i les Bellees del Foc, Sofía Escoda i Martina Núñez. A més, acudiren membres de la Delegació de Cultura i de la de Juntes Locals; el secretari general, Ramón Estellés, i la vicepresidenta 2.ª, Montse Català, tots ells invitats per la junta local de Borriana.

L’esdeveniment es caracteritzà per la gran germanor festera i veïnal, doncs els altres grans protagonistes foren tots aquelles borrianenses que van voler apropar-se per ser partícips de la festa.

La desfilada fou clausurada per l’esperada carrossa de les regines falleres del 2017, Elena Collado y Silvia Martínez, i les seues respectives Corts d’Honor. Per a elles, la Batalla de Flors suposa un dels últims esdeveniments del seu regnat abans de cedir el seu lloc a les representants de les Falles 2018.

Quant als premis, Barri València conquerí la primera posició, mentre que el segon premi fou per a Societat San Josep. Societat Club 53 també es pujà al podi després d’aconseguir la tercera posició, i Societat Centre Espanya assolí el quart. Don Bosco i Barrio La Bosca es feren amb el cinqué i sisé premi, respectivament. Per últim, la setena posició fou per a Plaça Chicharro i l’octava per a Societat de Caçadors.

A les 21:00 hores, els focs artificials de Pirotècnia Martí posaren punt i final a les festes de Borriana. Una barreja de color i pólvora que van encendre el cel de la capital de la Plana Baixa per a acomiadar, fins l’any vinent, les celebracions en honor a la Verge de la Misericòrdia.