El dia del Rossejat, gastronomia i tradició a Torrent

0
291

L’exposició Playmobil s’acomiada aquest cap de setmana amb un nou mercat ambulant de col·leccionisme

El cap de setmana a Torrent compta amb un programa d’activitats molt variat i que donarà inici el dissabte amb el Dia del Rossejat. La falla La Plaça ha preparat aquest esdeveniment que homenatja a un dels productes gastronòmics més representatius de Torrent i a les tradicions locals. La jornada consistirà en una demostració de cuina i de balls típics. A més, el Dia del Rossejat estarà animat per **Antenita de Xiquet Radi, així com el grup de ball **Kangoo Fitness. De la mà del cuiner Manolo Carratalá s’elaborarà un rossejat en directe i també es projectarà un vídeo explicatiu sobre l’elaboració d’aquest plat. La comissió convida a totes les associacions de Torrent, del tipus que siguen, i al públic en general a sumar-se a aquesta jornada de reivindicació del patrimoni lúdic, festiu i cultural de Torrent.

Carrer Verge de l’Olivar
El diumenge al matí, el carrer Verge de l’Olivar recupera la tradició del seu nom i se celebrarà un acte que donarà inici a les 11 hores amb la plantació “del pi”. Una “cercavila de tabalet i dolçaina” donarà la benvinguda, a més d’uneixes “dansades”, de la mà del Grup de Ball l’O i Dues de la **Llar Antoniana. A continuació, el cronista oficial de la ciutat, José Rollo Martínez, explicarà al públic assistent una part de la història del carrer.

Exposició Playmobil
L’exposició Playmobil, que ha sigut tot un èxit quant a nombre de visites, tanca les seues portes aquest cap de setmana, però ho fa per tot el gran i celebrarà un mercat ambulant de col·leccionisme. Els amants dels diorames podran gaudir per partida doble perquè, a més de visitar l’exposició situada en el Antic Mercat, podran adquirir i portar-se a casa diferents peces de col·leccionisme. A més, durant l’últim dia d’exposició es realitzarà el sorteig del concurs del playmobil amagat. L’horari és: dissabte de 9 a 14 h i de 17 a 20 h; i diumenge de 10 a 13 h.

Activitats infantils

El Centre Ambiental El Vedat torna amb les piles carregades i presenta una programació molt educativa i divertida per a aquest cap de setmana. El dissabte de 10 h a 14 h, els torrentinos i torrentinas podran realitzar les seues compres en el Mercat de la Terra, una exposició de tot tipus de fruites i verdures de gran qualitat. A @^tiempo, els xiquets i xiquetes podran gaudir del matí aprenent l’evolució humana. El centre ha preparat un taller, dissabte i diumenge a partir de les 11 h, perquè puguen conèixer d’on venim.

D’altra banda, el Hort de Trénor estrena la seua programació del primer trimestre de l’any. El diumenge a partir de les 11 h, els més el públic infantil té una cita amb el medi ambient i la diversió.

Celebracions Sant Antoni

El dissabte a les 19.30 h, la parròquia de Muntanya Sión acull la missa en honor a Sant Antoni; una celebració que és el punt de partida de les festes en honor al sant i que el dimecres a la nit continuen amb la tradicional foguera.