Ciutadans insta al tripartit complir els compromisos electorals amb la Setmana Santa Marinera

0
137

Fernando Giner exigix a Ribó ser alcalde de tots els valencians i Picó recrimina Fuset que va desestimar retransmetre els actes festius

El grup Ciutadans de l’Ajuntament de València ha instat al tripartit el compliment dels seus compromisos electorals amb la Setmana Santa Marinera per a difondre i projectar una celebració d’interés turístic així com potenciar i recolzar a la segona festivitat de la ciutat, segons ha afirmat el portaveu de Cs, Fernando Giner. El portaveu ja els va emplaçar a fer-ho a Compromís i al PSPV en un acte on van estar presents, recordant-los que els queden un any per a fer-ho.

“No tot és concedir la medalla d’Or de la Ciutat de València, la concessió se de la qual la mereix i recolzem, sinó que cal anar més enllà perquè en cas contrari la medalla es queda exposada sense més. Les celebracions més importants a penes han tingut repercussió i no ha tingut el mateix tracte que la Nit de Fi d’Any, amb retransmissió inclosa via streaming”, ha dit Gner, que ha afegit: “L’alcalde dóna més preferència a una Cavalcada de Magues que a una celebració mantinguda pels habitants del Cabanyal, Canyamelar i el Grau. L’alcalde no ha aparegut on ha d’aparéixer estos anys però sí que va ser a un balcó davant de la tribuna”.

Igualment, el portaveu ha emplaçat al Pla Cabanyal-Canyamelar a recolzar més econòmicament a les germandats i confraries perquè una de les seues funcions és dinamitzar el barri. “Com li criden donar 50 euros com a patrocini? Perquè vostés diran”, ha explicat.

La regidora Amparo Picó ha recordat que en la Comissió de Desenrotllament Humà es va desestimar una proposta de Ciutadans per a retransmetre actes festius com la Processó de l’Enterrament o de la Desfilada de la Resurrecció, de la Setmana Santa Marinera; del Corpus o de la Mare de Déu dels Desemparats però sí s’ha fa amb la Cavalcada de Reis o la Nit de Fi d’Any.

“Ens van contestar que seguiria en la mateixa línia però no ho han fet incomplint el seu propi programa electoral. Han deixant de costat, en este sentit, a la Setmana Santa Marinera quan la desfilada és única en la Setmana Santa Espanyola i, enguany, es complien 80 anys de la seua celebració. Tampoc han creat un circuit cultural ni s’ha potenciat la gastronomia i s’ha deixat de facilitar ajuda econòmica per a restaurar imatges encara que el PSPV sí ho defén i Cultura Festiva ho va fer en 2016 però ho ha deixat de fer en 2017 i 2018”, ha manifestat la regidora Picó.