El festival “Balls al Carrer” torna unes setmanes més tard d’el que es preveu

0
256

Un total de 87 grups participen en la 22ª edició que va començar el diumenge 28 d’octubre

El passat 28 d’octubre la Plaça de la Verge es va omplir de música i dansa de la mà de la 22ª edició de “Balls al Carrer”, festival patrocinat pel Centre Comercial Nou Centre i organitzat per la Delegació de Cultura de Junta Central Fallera.

En esta primera cita cinc falles trencaren el gel i actuaren de nou en ple cor de la ciutat: La Falla Poeta Asins-Alegret-Puçol, la Falla Andrés Piles Salvador Tuset, la Falla General Pando Serrano Flores, la Falla Pare Alegre-Enrique Navarro i la Falla Vilanova de Castelló-Horticultor Galán.

Però, com és sabut, no són els únics que actuaran en este festival tan esperat, sinó que un total de 87 grups s’han inscrit per a participar. Esta xifra suposa un increment significatiu pel que fa als participants de l’any passat, ja que com expliquen des de la Delegació de Cultura de JCF els “Balls al Carrer” s’han convertit de nou “en un referent del folklore valencià”.

En total, seran més de 800 els balladors i balladores que ompliran de color i moviment un escenari únic com és la Plaça de la Verge. En cada dia d’actuació s’instal·laran 250 cadires per a tots els que vulguen contemplar aquest espectacle tan tradicional. “L’acolliment és sempre boníssim. Comptem amb un públic fix que sempre ens acompanya però a més sempre són molts els interessats que omplen la plaça per a gaudir d’aquesta celebració”, assenyalen des de la Delegació de Cultura de JCF.

A més dels veïns de València, entre el públic de “Balls al Carrer” es troben tots els anys molts turistes vinguts de tot el món als quals aquest festival tan tradicional no deixa indiferents. A més de la diversitat en els tipus de danses, la vestimenta pròpia dels segles XVIII i XIX és un dels aspectes que més els crida l’atenció, ja que hi ha una gran varietat.

Sens dubte, este festival s’erigeix com una mostra més que les falles i els fallers no són només pólvora i soroll, sinó que són actors clau en la recuperació i conservació d’expressions artístiques tradicionals i molt enriquidores per a la nostra cultura.

Les actuacions seran sempre en la Plaça de la Verge, entre les 11 h i les 14 h. Els dies de “Balls al Carrer” són els següents:

OCTUBRE – 28 (Inauguració)

NOVEMBRE- 4,11,18 y 25

DECEMBRE- 2, 6, 8, 9, 16 i 23

GENER- 13, 20 i 27

FEBRER- 3 (Clausura)