Museu Faller compte con dos bandes úniques de l’any 1935

0
288

Són de la Fallera Major de València de 1935, Vicenta Montoro, i d’Ascensión Valero, qui fou de la Cort d’Honor

En la vesprada del dimecres 24 d’octubre de 2018, tingué lloc la cessió oficial de dos peces úniques per a que el col·lectiu faller les admire al Museu Faller, la gestió de la qual ha estat realitzada en estos últims mesos per la delegació d’Arxiu-Biblioteca de la Junta Central Fallera.

Primerament, Ascensión López, filla d’Ascensión Valero, qui fou de la Cort d’Honor de l’any 1935, firmà el document de cessió i feu entrega oficial de la banda acreditativa del citat càrrec de sa mare a la Junta Central Fallera.

I a continuació, José Monzó, nebot de Vicenta Montoro, qui fou Fallera Major de València en 1935, realitzà el mateix procés de firma i entrega oficial de la banda acreditativa de sa tia com a Fallera Major.

El regidor de Cultura Festiva Pere Fuset, qui prèviament havia signat els documents de cessió, agraï primer a les famílies de Vicenta Montoro i Ascensión Valero, que hagen cedit les corresponents bandes a la Junta Central Fallera, així com també donar l’enhorabona a la delegació d’Arxiu-Biblioteca per la gestió de ser intermediari per aconseguir la cessió.

Les dos peces úniques seran exposades de manera permanent en una vitrina dins de poques setmanes, junt a la banda d’Ángeles Algarra, primera Fallera Major de València que en aquell any de 1931 rebé el nom de Reina de les Falles, i a la banda de María Eugenia Escrivá, Fallera Major Infantil de València de 1955.

Fotografies: Josep V. Zaragoza