Torrent dóna a conéixer la seua Setmana Santa en la Trobada Interdiocesana de Germandats

0
114

El Museu de la Setmana Santa i l’exposició de trages de Reina van mostrar la singularitat de la Setmana Santa torrentina.

Torrent va acollir dissabte passat el IX Trobada Interdiocesana de Germandats i Confraries, una jornada de convivència que va començar de bona demà amb la recepció en el Museu de Setmana Santa. L’alcalde Jesús Ros, acompanyat de la Reina de la Trobada, Gemma Torrent, el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Iago, el consiliari de la Setmana Santa de Torrent, Joan José Llorens i diversos membres de la corporació van donar la benvinguda als més de 200 assistents vinguts de tota la Comunitat Valenciana. Durant la recepció, tots ells i totes elles van conéixer de primera mà el Museu de Setmana Santa, mostra del valor artístic de la Setmana Santa torrentina.

A continuació, es van desplaçar fins a la parròquia de l’Assumpció acompanyats per una representació de les bandes de cornetes i tambors de la Santa Faç, Negacions de Pedro i Jesús Natzaré. Una vegada allí, el consiliari de la Setmana Santa de Torrent, Joan José Llorens, va oferir una conferència sobre l’evangelització dels confrares a través de la Setmana Santa. Després d’això, enfront del local social de la germandat Mare de Déu dels Dolores es va disfrutar d’un vi d’honor mentres les bandes que acompanyaven a la comitiva van tocar diverses marxes. L’última parada va ser l’Antic Mercat, on la figura de la Reina de la Trobada, màxim exponent de la Setmana Santa torrentina, es va donar a conéixer als visitants a través dels trages de l’exposició. Després d’una menjar de germandat en el Vedat, una Eucaristia en la parròquia de Monte-Sión, presidida pel Bisbe Auxiliar, Arturo Ros va posar punt final al IX Trobada Interdiocesana. El pròxim Trobada serà en Vall d’Uixó el 3 de febrer de 2018.