El Grup Municipal Popular denuncia l’encàrrec d’una enquesta a dit

0
345

Félix Crespo: “Fuset encarrega una enquesta a dit que provoca de nou el malestar del col·lectiu faller”

SOL·LICITEM AMB CARÀCTER IMMEDIAT LA SUSPENSIÓ DE LA CONFECCIÓ DE LES ENQUESTES I QUE COMPAREGA PÚBLICAMENT EL REGIDOR DE FESTES FUSET DAVANT LES INFORMACIONS PUBLICADES EN DIFERENTS MITJANS I XARXES SOCIALS.

Crespo: “Fa un mes i sense tenir més informació que la de la comprovació de l’epígraf de l’expedient ‘ESTUDI PERCEPCIÓ SOCIAL PATRIMONIALITZACIÓ DE LA FESTA FALLERA’, el 12 de maig presentem preguntes al regidor Fuset per al seu aclariment. Les respostes de Fuset no apuntaven, en absolut, al que estem constatant en el dia d’avui”.

• Un estudi contractat des de la regidoria de Cultura Festiva per un import de 17.550 € (21.235,50€), al límit dels recurrents 18.000 euros i que s’ha ocultat conscientment al col·lectiu faller i a l’oposició, desconeixent amb quina fi.

• De confirmar-se el contingut de les preguntes de l’enquesta que es realitzen a fallers i falleres estaríem parlant d’un ús indegut de diners públics per a finalitats i interessos particulars i polítics.

• Des del Grup Municipal hem sol·licitat per nota interior al servei de Cultura Festiva, una còpia de les preguntes íntegres i originals que conté l’enquesta i de la mateixa manera ho demanarem a la Comissió de Desenvolupament Humà de la setmana vinent.

A tenor de les informacions publicades en diferents mitjans i xarxes socials, el Grup Municipal Popular sol·licita la suspensió immediata de la realització de l’enquesta encarregada per la regidoria de Cultura Festiva i l’aparició pública del regidor de Cultura Festiva per a confirmar o desmentir les informacions publicades en relació a la relació de preguntes que s’estan realitzant als enquestats.

Després de comprovar mesos arrere, en el sistema d’administració electrònica PIAE, de la creació d’un expedient per la regidoria de Cultura Festiva amb l’epígraf ‘ESTUDI PERCEPCIÓ SOCIAL PATRIMONIALITZACIÓ DE LA FESTA FALLERA’, presentem el passat 12 de maig a la Comissió de Desenvolupament Humà, una bateria de preguntes, a les quals per res se’ns anunciava la fi, objectius i contingut de ‘les 1.100 enquestes, dirigides a fallers i falleres majors de 18 anys, seguint una mostra aleatòria representativa segons gènere, edat i districtes’, segons Fuset.

Crespo ha denunciat que “de confirmar-se el sentit i naturalesa de les preguntes i contingut de l’enquesta dirigida que estan duent a terme diferents persones responsables de l’empresa adjudicatària, el fet seria d’una enorme gravetat. Les diferents informacions que ens han traslladat persones entrevistades- extrems est per confirmar quan disposem de còpia del qüestionari- apunten a preguntes de naturalesa política, amb un clar biaix ideològic i sobre temes que poc o gens tenen a veure amb l’interès del col·lectiu i festa fallera, com per exemple sobre orientació política de l’entrevistat, opinió sobre membres de l’equip de govern, entre uns altres”.

L’edil popular ha mostrat la seua enorme preocupació en comprovar, sobre aquest tema, que “una vegada més l’ocultació d’informació desconeixent amb que finalitats és la pràctica habitual del regidor Fuset. Fa dues setmanes es va celebrar Ple i Assemblea de Junta Central Fallera corresponent al mes de maig i el president va ocultar conscientment als màxims òrgans i membres representants una informació de crucial interès i afecció per al col·lectiu”.

El contracte i adjudicació va ser signat per Fuset el passat 19 d’abril a l’empresa ‘INVESTGROUP. RECERCA DE MERCATS’ per un import de 17.550,00 € (21.235,50€ amb iva), al límit dels 18.000 € evitant el procediment negociat sense publicitat, que el seu objectiu segons consta en la resolució de manera literal ‘es proposa que es realitze un estudi mitjançant enquesta sobre la percepció social que el col.lectiu faller te del procés de patrimonialització de la festa de les Falles arran de la seua declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO per tal de disposar de ferramentes institucionals per a millorar la qualitat de la posada en valor patrimonial dels diversos elements culturals que conformen la festa de les Falles’.

Crespo ha assenyalat que “de ser cert el contingut i extrems de l’enquesta s’ha incorregut en un gravíssim atemptat contra la intimitat de fallers i falleres, una ingerència i un abús de poder sense precedents en el món de la festa. I al que des d’aquest Grup Municipal Popular demanarem, de conformar-se, les màximes responsabilitats a l’alcalde Ribó i regidor Fuset”.

Per a finalitzar Crespo ha manifestat que “cada minut que passa sense aclarir la inèdita situació s’agreugen les circumstàncies, fins i tot jurídiques, en les quals es podria estar incorrent”.